James Monroe: Béda antara owahan

274 bèt wis ditambahake ,  8 taun kepungkur
c
tanpa ringkesan besutan
c
c
'''James Monroe''' ({{lahirmati|[[Westmoreland County, Virginia]]|28|4|1758|[[Kota New York|New York]], [[New York]]|4|7|1831}}) yaiku sawijining Presiden Amerika Serikat kang kaping lima lan njabat kaping loro periode kepresidenan yaiku antarane taun [[1817]] nganti tekan [[1825]]<ref>Suhindriyo.1999.Biografi Singkat Presiden-Presiden Amerika Serikat. Yogyakarta: Yayasan Pustaka Nusatama, hal.19</ref>. Jeneng Monroe dadi terkenal merga doktrine kang dijenengi [[Doktrin Monroe]], Yaiku Monroe nyatakake yen benua Amerika ora oleh dijajah meneh dening negara-negara saka Eropah<ref>http://www.historycentral.com/bio/presidents/monroe.html</ref> Nalika jaman Presiden Monroe kemakmuran ana ing negeri iki, Yaiku periode perdamaian ing hubungan luar negeri. Monroe getokake pesan presiden nalika taun 1823, Amerika Serikat metu saka masalah Eropah lan kebijakan ing Amerika lan Eropa nuduhake yen penutupan bisa ngaruhi. <ref>[http://doktrin.net/id/james-monroe-kimdir Doktrin.net - Siapa James Monroe?]</ref>
 
== Masa kepresidenan ==
 
James Monroe kapilih dadi presiden nalika taun [[1817]]. Monroe melu dadi anggota ana ing [[Parte Demokratik-Republikan]]<ref>http://millercenter.org/academic/americanpresident/monroe</ref>. Nalika njabat presiden wakile yaiku [[Daniel D. Tompkins]].
 
 
4.395

besutan