James Monroe: Béda antara owahan

101 bèt wis ditambahake ,  9 taun kepungkur
c
tanpa ringkesan besutan
c
c
|}}
 
'''James Monroe''' ({{lahirmati|[[Westmoreland County, Virginia]]|28|4|1758|[[Kota New York|New York]], [[New York]]|4|7|1831}}) yaiku sawijining Presiden Amerika Serikat kang kaping lima lan njabat kaping loro periode kepresidenan yaiku antarane taun [[1817]] nganti tekan [[1825]].<ref>Suhindriyo.1999.Biografi Singkat Presiden-Presiden Amerika Serikat. Yogyakarta: Yayasan Pustaka Nusatama, hal.19</ref>. Jeneng Monroe dadi terkenal merga doktrine kang dijenengi [[Doktrin Monroe]], Yaiku Monroe nyatakake yen benua Amerika ora oleh dijajah meneh dening negara-negara saka Eropah<ref>http://www.historycentral.com/bio/presidents/monroe.html</ref> Nalika jaman Presiden Monroe kemakmuran ana ing negeri iki, Yaiku periode perdamaian ing hubungan luar negeri.<ref name="internet1">[http://www.historycentral.com/bio/presidents/monroe.html www.historycentral.com]</ref> Monroe getokake pesan presiden nalika taun 1823, Amerika Serikat metu saka masalah Eropah lan kebijakan ing Amerika lan Eropa nuduhake yen penutupan bisa ngaruhi. <ref name="internet2">[http://doktrin.net/id/james-monroe-kimdir Doktrin.net - Siapa James Monroe?]</ref>
 
== Masa kepresidenan ==
James Monroe kapilih dadi presiden nalika taun [[1817]]. Monroe melu dadi anggota ana ing [[Parte Demokratik-Republikan]]<ref name="internet3">[http://millercenter.org/academic/americanpresident/monroe http://millercenter.org]</ref>. Nalika njabat presiden wakile yaiku [[Daniel D. Tompkins]].
Monroe miwiti pemerintahane kanthi mbentuk salah siji kabinet paling kuat ing sejarah A.S. Dheweke nyingkirake rasa kedaerahan nalika milih anggota-anggota ing kabinete. kasil paling gedhe saka pemerintahan James Monroe yaiku ana ing urusan luar negeri. Wiwit pisanan dheweke duwe rasa simpati marang gerakan kemerdekaan ing negara bagian jajahan Spanyol ing benua Amerika lan pengin secepate aweh pengakuan marang negara - negara anyar mau, nanging perkara mau katunda , merga nalika kuwi Amerika Serikat lagi nglakokake perundingan karo Spanyol ngenani wilayah Florida lan dheweke pangen yen perundingan iki gagal.
 
4.395

besutan