James Monroe: Béda antara owahan

115 bèt wis ditambahake ,  9 taun kepungkur
c
tanpa ringkesan besutan
c
c
 
== Masa kepresidenan ==
James Monroe kapilih dadi presiden nalika taun [[1817]]. Monroe melu dadi anggota ana ing [[Parte Demokratik-Republikan]]<ref name="internet3">[http://millercenter.org/academic/americanpresident/monroe http://millercenter.org]</ref>. Nalika njabat presiden wakile yaiku [[Daniel D. Tompkins]].<ref name="internet3"/>
Monroe miwiti pemerintahane kanthi mbentuk salah siji kabinet paling kuat ing sejarah A.S.<ref name="internet3"/> Dheweke nyingkirake rasa kedaerahan nalika milih anggota-anggota ing kabinete.<ref name="internet3"/> kasil paling gedhe saka pemerintahan James Monroe yaiku ana ing urusan luar negeri.<ref name="internet3"/> Wiwit pisanan dheweke duwe rasa simpati marang gerakan kemerdekaan ing negara bagian jajahan Spanyol ing benua Amerika lan pengin secepate aweh pengakuan marang negara - negara anyar mau, nanging perkara mau katunda , merga nalika kuwi Amerika Serikat lagi nglakokake perundingan karo Spanyol ngenani wilayah Florida lan dheweke pangen yen perundingan iki gagal.<ref name="internet3"/>
 
 
4.395

besutan