Segienem: Béda antara owahan

15 bèt wis ditambahake ,  9 taun kepungkur
tanpa ringkesan besutan
Wagun segienam katata inggih punika ngadahi dawa utawa panjang sisi lan gedhe wujud sudut ingkang sami wujud lan gedhenipun. Sudut ing segienem ngadahi sudut 120°[[derajat (sudut)|°]]. Segienam katata ndhuweni enam [[simetri]] [[garis]] lan 6 simetri puter.
 
LuasJembar darisaking sebuahwangun segienamsegienem beraturan dengankatata ngadahi dawa utawi panjang sisi ''s'' dihitungkaitung dengankanthi rumus
<math>A = \frac{3 \sqrt{3}}{2}t^2 \simeq 2.598076211 s^2.</math>,
sedangkan kelilingnya <math>6t\,\!</math>, diameter besargedhe <math>2t\,\!</math>, danlan diameter kecilciclik <math>t\sqrt{3}\,\!</math>.
230

besutan