Delima: Béda antara owahan

16 bèt wis ditambahake ,  9 taun kepungkur
c
r2.7.2) (bot Menambah: kaa:Anar; kosmetik perubahan
c (r2.6.2) (bot Menambah: ckb:هەنار)
c (r2.7.2) (bot Menambah: kaa:Anar; kosmetik perubahan)
}}
'''Delima''' (''punica granatum'') yaiku woh-wohan sing bisa urip nganti 5-8 m. <ref name="internet1">{{id}}[http://suaramerdeka.com/v1/index.php/read/cetak/2011/01/14/134572/Delima-Termasuk-Buah-Surga Delima Termasuk Buah Surga] (Dipuntingali tanggal 20 April 2011)</ref> Umumè delima bisa urip ana ing macem-macem [[mangsa]], nanging supaya bisa ngasilakè [[woh]] kang kwalitasè apik namung bisa dipanen ing mangsa ketiga.<ref name="internet1"/>Delima ana ing [[basa Arab]] duwè jeneng [[ar-rumman]]. <ref name="internet2">{{id}}[http://www.raudhatunnaim.com/khasiat-buah-delima.html èKhasiat buah delima] (Dipuntingali tanggal 20 April 2011)</ref> Delima asale saka dhaerah [[Wétan Tengah]] kang kasebar ana ing dhaerah [[subtropik]] nganti tekan dhaerah [[tropik]], ana ing dataran kang sakngisore 1.000 m sakndhuwure banyu segara.<ref name="internet1"/> Wit iki urip ana ing lemah gembur kang ora keleb banyu.<ref name="internet1"/> Wit delima arupa wit cilik kang dhuwure sekitar 2–5 m.<ref name="internet1"/>
== Kandutan Delima ==
* [[antioksidan polyphenols]]
* [[tannin]]
Delima duweni pigunan kang [[werna]]-werna.<ref name="internet4"/> Cara kang tradisional, delima biasanè digunakakè kanggo ngrèsiki kulit lan ngurangi peradangan ing [[kulit]].<ref name="internet4"/> Jus delima uga bisa kanggo ngurangi penyakit radang tenggorokan.<ref name="internet4"/> Miturut penelitian kang wis dilakokakè dèning ''American Journal of Clinical Nutrition'', delima nduwèni kandutan ''antioksidan'' kang bisa kanggo nyegah ''oksidasi'' lan ''kolesterol'' ing jero awak.<ref name="internet4">{{id}}[http://doktersehat.com/2010/07/14/buah-delima-berpotensi-untuk-mengurangi-resiko-kanker-prostat/ Buah delima berpotensi untuk mengurangi resiko kanker prostat] (Dipuntingali tanggal 21 April 2011)</ref>
 
== Cathetan suku ==
{{reflist}}
 
{{Link FA|he}}
 
[[Kategori:Woh]]
[[Kategori:Obat]]
[[Kategori:Tetanduran]]
 
{{Link FA|he}}
 
[[an:Punica granatum]]
[[ja:ザクロ]]
[[ka:ბროწეული]]
[[kaa:Anar]]
[[kk:Анар]]
[[ko:석류나무]]
39.414

besutan