Kartago: Béda antara owahan

5 bèt wis ditambahake ,  10 taun kepungkur
c
+kothak info
c (+kothak info)
| Session = ka-3
}}
'''Kartago''' ([[basa Latin|Latin]]: ''Carthago, Karthago'', [[basa Yunani|Yunani Kuna]]: Καρχηδών ''Karkhēdōn'', [[basa Arab|Arab]]: قرطاج ''Qarṭāj'', [[basa Berber|Berber]]: ''Kartajen'', [[basa Ibrani|Ibrani modern]]: קרתגו ''Qartágo'', dari [[basa FenesiaFenisia|Fenisia]]: ''Qart-ḥadašt''<ref>''[http://books.google.ca/books?ei=hKY7Tb2bAdL2gAfPn7HCCA&ct=result&id=lrIiAQAAIAAJ&dq=carthage+%22hadsat%22&q=+%22hadsat%22#search_anchor Annales]'', 1908. p.253.</ref> sing tegesé ''kutha anyar'' (yakuwi maksudé "kutha Tirus anyar")<ref>[http://www.archaeology.ugent.be/carthage/history.php Carthage: new excavations in Mediterranean capital]</ref> minangka kutha pusat peradaban utama ana ing Teluk Tunis, kang wis tau madeg 3.000 taun, mulané diadegaké déning koloni wong Fenisia ing sak milenium Sadurungé Masèhi.
 
== Réferènsi ==
2.526

besutan