Tlaga Sarangan: Béda antara owahan

19 bèt wis ditambahake ,  8 taun kepungkur
typo
(mbusak ({{inuseuntil|30 Mei 2011}}))
(typo)
[[Gambar:COLLECTIE TROPENMUSEUM Hotels aan het meer van Sarangan TMnr 60026253.jpg|thumb|300px|TelagaTlaga Sarangan diing masamangsa [[HindiaHindhia BelandaWalanda]] (1931)]]
'''TelagaTlaga Sarangan''' inggih menika salah sawijiningsatunggiling papan wisata arupi [[tlaga]] [[Banyubanyu|toya]] ingkang manggéndumunung wonten ing sangandhaping [[Gunung Lawu]],<ref name="telaga">[http://kumpulan.info/wisata/tempat-wisata/53-tempat-wisata/120-telaga-sarangan-magetan.html kumpulan.info] (diunduh tanggal 2 Maret 2011)</ref>ugi asring sinebut [[TelagaTlaga Pasir]]. TelagaTlaga Sarangan menika kalebet wonten ing wewengkon [[Kecamatan Plaosan]],[[Kabupaten Magetan]], [[Jawa Timur]]. <ref name="Sarang">Mardi Jawi dening Drs. Soetarno</ref>Leresipun inggih wonten ing sukunipun Gunung Lawu. Saking [[Magetan]] minggah ndeder kirang langkung 17 km. Menawi saking [[Tawang Mangu]] kirang langkung 15 km. Redinipun alus, menggak-menggok, sesawanganipun nengsemaken. Déné nginggilipunpun papan èndah menika kirang langkung 12.287 m saking lumahé segara.
==KahananKawontenan==
TelagaTlaga menika wiyaripun kirang langkung 30 hektar lan jeronipun 28 métér.<ref name="telaga"/> “Suhu udara” antawisipun 180 C-250 C.<ref name="telaga"/> TelagaTlaga Sarangan saged narik kawigaténanipun para wisatawan ngantos atusan èwu saben taunipun. <ref name="telaga"/> Pramila pihak [[Dinas Pariwisata]] sajakipun sengkut mbudidaya amrih TelagaTlaga sarangan saged katingal saya nengsemaken lan narik kawigatén.<ref name="telaga"/> TelagaTlaga Sarangan ugi nggadahi acara saben taun, kadosta [[labuh sesaji]] saben [[Jum’at Pon]] [[wulan Ruwah]], preinan sekolah ing tengah yaun, Ledug [[Sura]] 1 Muharram, lan Pesta kembang api ing malem warsa énggal.<ref name="telaga"/>
 
==Sakupenging TelagaTlaga==
Wonten ing sakupenging TelagaTlaga sarangan menika wonten kathah papan panginepan.<ref name="Sarang"/> Ugi wonten kios-kios ingkang sadéan manéka warni oleh-oleh utawi [[cindera mata]]. <ref name="Sarang"/>Menawi ngersakaken pangunjung saged nitih jaran utawi praon ngubengi Telaga Sarangan menika.<ref name="dan">[http://wisatasolo.com/wp/2008/06/cd-profil-dan-potensi-pariwisata-solo-surakarta/ Wisata Solo](diunduh tanggal 7 April 2011)</ref>
 
==Fasilitas==
Wonten ing TelagaTlaga Sarangan menika kathah fasilitas ing sampun dipun samaptakaken kadosta, warung makan, pasar wisata, panggenan parkir, mushola, lan taman.<ref name="bor">[http://www.surakarta.go.id/news/dinas.kebudayaan.dan.pariwisata.html Dinas Pariwisata Solo](diunduh tanggal 7 April 2011)</ref> Kuliner ingkang khasipun Telaga sarangan inggih menika [[Sate Truwèlu]].<ref name="aw">[http://semarang.go.id/pariwisata/ Dinas Pariwisata Semarang](diunduh tanggal 7 April 2011)</ref>
 
 
78.624

besutan