Abad Renaisans: Béda antara owahan

121 bèt wis ditambahake ,  11 taun kepungkur
c
tanpa ringkesan besutan
cTidak ada ringkasan suntingan
cTidak ada ringkasan suntingan
 
'''Jaman Renaisans''' yaiku jaman laire meneh (Renaissance, basa [[Perancis]]) kabudayaan [[Yunani]]-[[Romawi]] ing [[Eropa]] nalika abad kaping-15 lan kaping-16 M.<ref name="Simon">Simon Petrus L. T. .2004.Petualangan Intelektual. Yogyakarta.Kanisius.176-180.</ref> Sakwise ngalami ngalami masa kabudayaan tradisional kang diwarnani dening ajaran kristiani.<ref name="Simon"></ref> Nanging, wong-wong saiki ngoleki orientasi lan inspirasi anyar kanggo alternatif kabudayaan Yunani-Romawi minangka siji-sijine kabudayaan liya kang wis dikenal kanthi apik.<ref name="Simon"></ref> Kabudayaan klasik iki uga dipuja lan didadikake model sarta dasar kanggo kabeh peradaban manungsa kang ana.<ref name="Simon"></ref><ref name="Gordon" >Campbell, Gordon. The Oxford Dictionary of the Renaissance. (2003). 862 .</ref>
Kebudayaan Yunanni-Romawi yaiku kabudayaan kang manggonake manungsa dadi subjek kang utama.<ref name="Simon"/> [[Filsafat Yunani]], tuladhane kang nampilake manungsa dadi makhluk kang berpikir terus-menerus mahamake ngenani lingkungan alame lan uga nentokake prinsip-prinsip kanggo tindakane dhewe kanggo kamulyaning urip (''eudaimonia'').<ref name="Hale"> Hale, John. The Civilization of Europe in the Renaissance. (1994). 648.</ref> Kesustraan Yunani, yuladhane kisah ngenani Odisei karya penyair Yunani Kuna, [[Homerus]], nyeritakake babagan keberanian manungsa njelajahi sawijining dunia kang kebak kanthi tantangan lan pengalaman anyar.<ref name="Hale"/> Arsitektur ala Yunani-Romawi ngambarake kemampuan manungsa nalika nciptake harmoni saka aturan ukum, kekuatan, lan keindahan.<ref name="Hale"/> Sakliyane kuwi, kemampuan bangsa Romawi ana ing babagan tehnik lan kemampuan berorganisasi pantes kanggo oleh dukungan.<ref name="Hale"/> Kabeh perkara iki jelas nuduhake yen kabudayaan Yunani-Romawi menehi panggon kang utama kanggo manungsa ana ing kosmos.<ref name="Hale"/> Pandangan kang biasa dijenengi karo [[''Humanisme Klasik'']].<ref name="Hale"/>
 
 
 
 
 
 
 
{{rintisan}}
== Cathetan Suku ==
{{reflist}}
1.824

besutan