Sabun: Béda antara owahan

213 bèt wis ditambahake ,  9 taun kepungkur
tanpa ringkesan besutan
Saliyané manfaat sing ditawakaké, sabun uga duweni bab-bab sing prelu digatekaké supaya sabun ora dadi racun kanggo awak.<ref name="Internet4"/> Kuwi merga sabun akeh migunakaké bahan=bahan kimia.<ref name="Internet4"/> Kanggo ngatasi perkara kuwi mangka saiki dikembangaké sabun alami.<ref name="Internet4"/>
 
Bahan baku sabun alami bisa saka rempah-rempah, janganan, lan woh-wohan kayata pang, lan gegodhongan kang ana ing alam sakubenge, kang utama bisa dimupangatake kang utawa wit [[pari]] utawa kanthi jeneng [[merang]],<ref name="Internet5">[http://kesehatan-dan-kecantikan.tokobagus.com/mandi-dan-perawatan-tubuh/21-macam-sabun-herbal-untuk-kecantikan-dan-kesehatan-1191220.Tokobagus](kaunduh tanggal 20 April 2011)</ref>
 
#[[Anggur]]: nglarutaké lemak lan nglangsingké awak.
#[[Alpukat]]: marakaké lembab lan nyegah kerut-kerut kulit.
#Lulur: ngresiki, nyegeraké, lan marakaké wangi awak.
#[[Susu]]: mutihaké,nglembabaké kulit,nyegah [[flek-flek]] ireng, lan ngurangi pecah-pecak ing [[sikil]].
#Pegagan: nyegah lan ngurangi selulit.
#[[Apel]]: nyegah kerut lan komedo.
#[[Bengkoang]]: ngaluské lan mutihaké kulit.
#[[Ketimun]]: gawé kenceng lan gurangi ''kadar'' lenga ing kulit.
#Cokelat[[Cokela]]t: ngangkat sel kulit mati.
#[[Kopi]]: marasake tilas borok.
#[[Zaitun]]: nglembutaké lan nglembabaké kulit.
#[[Madu]]: ngenomké kulit lan ngilangake flek.
#[[Kunyit]]: ngilangi gatel,jamur, lan [[rang]].
#[[Sirih]]: nyegeraké lan ngilangi ambu apek awak.
#[[Sereh]]: ngilangi pegel,kesel, lan rematik.
#[[Strawberry]]: ngencengaké [[otot]] lan ''payudara''.
#[[Limau]]: nghilangi kukul lan ngaluské rai.
#[[Teh]] ijo: gawé kulit katon seger.
#[[Lengkuas]]: ngilangi panu lan jamur kulit.
#[[Kemangi]]: ngrumat lan ngarumaké ''[[organ vital]]''.
#[[Wortel]]: nyegah [[kanker kulit]].
===Cathetan Suku===
{{reflist}}
230

besutan