Masjid: Béda antara owahan

Gedhéné ora owah ,  9 taun kepungkur
tanpa ringkesan besutan
c (r2.5.5) (bot Mengubah: da:Moské)
== Étimologi ==
{{Islam}}
Tembung "masjid" utawi "mesjid" puniku dipunpendhet saking basa Arab ''masjid'' ingkang tegesipun "papan pasujudan". Tembung punikimenika saking tembung kerja ''sajada'' (oyot ''s-j-d'' ingkang tegesipun "sujud" utawi "jèngkèng"). Tembung ''masjid'' utawi ''sajada'' dipun serap saking [[basa Aram]]. Tembung "m-s-g-d" sampun wonten ing [[abad ka-5 SM]] lan sasampunipun uga dipun panggihi wonten prasasti-prasasti Nabatea lan tegesipun ugi "papan pasujudan".
 
== Sajarah ==
230

besutan