Pesagi dawa: Béda antara owahan

58 bèt wis ditambahake ,  9 taun kepungkur
typo
(typo)
|}
 
'''SegiPesagi papatdawa''' utawa jroning [[Basa Indonésia]]: '''Persegi panjang''') yaikuiku wangun datardhatar [[lororong dimensidhimènsi]] kang awujudkawujud saka lororong pasang [[rusuk]] kang ndhuweninduwèni dawa lan jèjèr karoora pasanganépadha, lan ndhuweninduwèni [[papat]] [[sudut]] kang sakkabehané yaikuarupa [[sudut siku-siku]].
 
Rusuk paling dawa yaiku '''dawa<math>(p)</math>''' lan rusuk palinpaling cedekcendhek yaiku ing pelajaran ilmu itung karandiarani '''ljembaramba <math>(l)</math>''' (basa Indonésia: ''lebar''}.
 
PersagiPesagi dawa kang ndhuweninduwèni papat rusuk kanthi pada dawané kasebut [[persagipesagi]] (basa Indonésia: ''bujur sangkar'')
 
== Rumus pesagi panjangdawa ==
=== KelilingUbeng (Mbubeng''keliling'')===
<math>K = 2\cdot (p + l)</math>
 
k : keliling
p : dawa
l : jembaramba
 
=== JembarAmba ===
<math>L = p\cdot l</math>
 
=== DawaDawané Diagonal (Garis Tengah)diagonal ===
<math>d = \sqrt{p^2 + l^2}</math>
 
[[Kategori:Geometri]]
[[Kategori:Bangun]]
[[Kategori:MatematikaMatématika]]
 
[[ab:Акәакьиаша]]
78.624

besutan