Surat Ar Ruum: Béda antara owahan

964 bèt wis ditambahake ,  11 taun kepungkur
+sithik
(Impor artikel automatis)
 
(+sithik)
{{Infobox Sura
'''Surat Ar Ruum'''
| name = ar-Rum {{br}}<big>الرّوم</big>
Surat Al Ar Ruum punika surat kaping 30 [[Al-Qur’an]]. Tegesé "[[bangsa Romawi|Romawi]]".
| image = Ar-Rum.png
| caption =
| arti = ''Bangsa Romawi''
| nama_lain =
| klasifikasi = [[Makkiyah]]
| surah_ke = 30
| nomor_juz = [[Juz 21]]
| waktu_pewahyuan =
| jumlah_ruku = 6 ruku
| jumlah_ayat = 60 ayat
| jumlah_kata =
| jumlah_huruf =
| ayat_sajdah =
| Harf-e-Mukatta'at =
}}
 
'''Surat Ar Ruum''' ([[basa Arab]]: '''الرّوم''') iku surat kaping 30 [[Al-Qur’an]]. Tegesé "[[bangsa Romawi|Romawi]]". Surat iki dumadi saka 60 ayat lan kalebu golongan surat-surat [[Makkiyah]]. Surat iki diudhunake sawise [[surat Al Insyiqaq]]. Dijenengake ''Ar-Rum'' sing tegese ''[[Romawi|Bangsa Romawi]]'' (Bizantium), amarga ing wiwitan surat iki, ya iku ayat 2, 3 lan 4 ({{Quran-usc|30|2}}-{{Quran-usc|30|4}}) ana ramalan Al-Qur'an ngenani kakalahan lan banjur kamenangan bangsa Romawi marang bangsa [[Persia]].
 
== Pokok-pokok isi ==
 
== Referensi ==
{{wikisource|Al-Qur'an/Ar-Rum|Surat Ar-Rum}}
Mukaddimah terjemahan Al Qur'an versi Departemen Agama RI
{{Sura|30|[[Surat Al-'Ankabut]]|[[Surat Luqman]]}}
 
 
{{alquran}}
{{islam-stub}}
78.625

besutan