Surat Ar Ruum: Béda antara owahan

1.231 bèt wis ditambahake ,  11 taun kepungkur
 
== Pokok-pokok isi ==
# Kaimanan: Bukti-bukti [[rasul|kerasulan]] Nabi [[Muhammad]] kanthi maringi katrangan gaib kaya ramalan menangé manèh bangsa Romawi marang krajan Persia; bukti-bukti ka-Esaan Allah sing ana ing alam minangka makhluk-É lan kedadéyan-kedadéyan ing alam; bukti-bukti bener anané dina bangkit; conto-conto lan sanépa sing njelasaké yèn berhala-berhala lan sembahan-sembahan iku ora bisa nulung lan mènèhi manfaat marang penyembah-penyembahé.
# Hukum-hukum: Kewajiban nyembah [[Allah]] lan ngakoni ka-EsaanNé amarga bab iku sarujuk karo fitrah manungsa; kewajiban dakwah; kewajiban mènèhi nafkah (sedhekah) marang kaum kerabat, fakir miskin, musafir lan sapanunggalané; larangan mèlu wong musyrik; hukum [[riba]].
# Kisah-kisah: Warta mgenani bangsa Romawi minangka sawijining umat sing nganut agama senadyan dikalahaké wiwitané déning krajan [[Persia]] sing nyembah [[geni]] wekasané bisa menang manèh.
# Liya-liya: Manungsa umumé asipat gembira lan bangga yèn antuk nikmat lan putus asa yèn nampa musibah, kajaba wong- wong sing iman; kewajiban rasul mung dhakwah; kedadéyan-kedadéyan sing dialami déning umat-umat sing luwih dhisik pantes dadi ''i'tibar'' lan pelajaran tumrap ummat sing sabanjuré.
 
== Referensi ==
78.625

besutan