Mark Twain: Béda antara owahan

291 bèt wis ditambahake ,  9 taun kepungkur
tanpa ringkesan besutan
Mark Twain dilahirké ing taun 1835. Mark digedhèké ning [[Hannibal]], [[Missouri]], kutha cilik ning pinggir kali [[Mississippi]] ning [[Amerika Serikat]]. Nalika remaja dhéwéké seneng [[kapal]]-kapal uap kang liwat ana ing kali gedhé kang ana ing Amerika Serikat kuwi.
 
Nalika isih nom, Twain wis kerja dadi juru cetakcétak ing percetakanpercétakan, lan uga nulis ing koran. Minangka nom-noman kang nembenembé umur las-lasan, Twain wis dadi [[nakhoda]] kapal kali lan 4 taun ning kali Mississippi.
 
Nalika [[Perang Saudara Amerika]] pecah ing taun 1860, Mark pindah ning daérah kulon yaiku [[California]]. Nalika kuwi Dhéwéké mulai ganti jeneng dadi "''Mark Twain''" kang artiné "''dua depa dalamnya''". Kuwi yaiku istilah kang dienggo para awak kapal nalika ngukur jeroné banyu.
 
==Cathetan suku==
866

besutan