Mark Twain: Béda antara owahan

405 bèt wis ditambahake ,  9 taun kepungkur
tanpa ringkesan besutan
| footnotes =
}}
'''Samuel Langhorne Clemens''' ({{lahirmati||30|11|1835||21|4|1910}}), luwih dikenal miturut jeneng merk pulpèné '''Mark Twain''', yaiku [[novelis]], [[penulis]], lan [[pengajar]] berkebangsaan [[Amerika Serikat]].<ref name="internet1">{{en}}[http://www.online-literature.com/twain/ Mark Twain](25 Juli 2011)</ref> Karyané kang paling terkenal yaiku ''[[The Adventures of Huckleberry Finn]]'', ''[[The Adventures of Tom Sawyer]]'', ''[[The Prince and the Pauper]]'', ''[[A Connecticut Yankee in King Arthur's Court]]'' lan buku non-fiksi kang judhulé, ''[[Life on the Mississippi]]''.<ref name="internet1"/>
 
Mark Twain dilahirké ing taun 1835.<ref name="internet1"/> Mark digedhèké ning [[Hannibal]], [[Missouri]], kutha cilik ning pinggir kali [[Mississippi]] ning [[Amerika Serikat]].<ref name="internet1"/> Nalika remaja dhéwéké seneng [[kapal]]-kapal uap kang liwat ana ing kali gedhé kang ana ing Amerika Serikat kuwi.<ref name="internet1"/>
 
Nalika isih nom, Twain wis kerja dadi juru cétak ing percétakan, lan uga nulis ing koran.<ref name="internet2">{{en}}[http://www.brainyquote.com/quotes/authors/m/mark_twain.html Mark Twain](25 Juli 2011)</ref> Minangka nom-noman kang nembé umur las-lasan, Twain wis dadi [[nakhoda]] kapal kali lan 4 taun ning kali Mississippi.<ref name="internet2"/>
 
Nalika [[Perang Saudara Amerika]] pecah ing taun 1860, Mark pindah ning daérah kulon yaiku [[California]].<ref name="internet2"/> Nalika kuwi Dhéwéké mulai ganti jeneng dadi "''Mark Twain''" kang artiné "''dua depa dalamnya''".<ref name="internet2"/> Kuwi yaiku istilah kang dienggo para awak kapal nalika ngukur jeroné banyu.<ref name="internet2"/>
 
==Cathetan suku==
866

besutan