Tadamichi Kuribayashi: Béda antara owahan

62 bèt wis ditambahake ,  9 taun kepungkur
tanpa ringkesan besutan
'''Tadamichi Kuribayashi''' (栗林忠道, [[7 Juli]] [[1891]]-[[23 Maret]] [[1945]]) yaiku perwira tinggi saka [[Jepang]] nalika [[Perang Dunia II]] kang misuwur ing [[Pertempuran Iwo Jima]]. Tugase mertahanake pulo cilik, kang dimandhatake dening [[Jenderal]] [[Hideki Tojo]]. Sajroning pertempuran iki dheweke mandhegani kurang luwih 20.000 prajurit tanpa dhukungan angkatan udara lan laut nglawan 100.000 prajurit [[Amerika Serikat]]. Arep sakabehing prajurit tempur nganti ''titik darah penghabisan'', mung 296 prajurit kang nyerah. Dheweke dilaporake nglakoni seppuku nalika detik-detik terakhir tibane pulo iku ing tangan mungsuh.
 
[[Kategori:Tokoh]]
[[Kategori:Pahlawan]]
[[Kategori:Jepang]]
4.487

besutan