Tadamichi Kuribayashi: Béda antara owahan

417 bèt wis ditambahake ,  9 taun kepungkur
}}
'''Tadamichi Kuribayashi''' (栗林忠道, [[7 Juli]] [[1891]]-[[23 Maret]] [[1945]]) yaiku perwira tinggi saka [[Jepang]] nalika [[Perang Dunia II]] kang misuwur ing [[Pertempuran Iwo Jima]]. <ref>Tadamichi Kuribayashi; Kazutoshi Hando (2006). 栗林忠道 硫黄島からの手紙. Tokyo: Bungeishunjū. ISBN 4163683704. OCLC 77551976.</ref>Tugase mertahanake pulo cilik, kang dimandhatake dening [[Jenderal]] [[Hideki Tojo]]. Sajroning pertempuran iki dheweke mandhegani kurang luwih 20.000 prajurit tanpa dhukungan angkatan udara lan laut nglawan 100.000 prajurit [[Amerika Serikat]]. Arep sakabehing prajurit tempur nganti ''titik darah penghabisan'', mung 296 prajurit kang nyerah. Dheweke dilaporake nglakoni seppuku nalika detik-detik terakhir tibane pulo iku ing tangan mungsuh.<ref>Kuribayashi, Tadamichi; Yoshida, T. (1992). Gyokusai Soshireikan" no Etegami (Picture Letters from Commander in Chief). Tokyo: Shogakukan. ISBN 4-09-402676-2.</ref>
 
== Uripe ==
Kuribayashi lair ing perfektur [[Nagano]] saka keluwarga [[samurai]] lan duweni dharah bangsawan. Dheweke yaiku kepala kepala keluwarga kang apik, saben wektune saisane dientekake bareng keluwargane. Nalika dines, dheweke mesthi tetep njaga komunikasi karo keluwargane sanajan jarake adoh. Kuribayashi tau sinau ing [[Kanada]] lan tugas rong taun minagka deputi militer [[Jepang]] ing [[Washington DC]].
 
== Cathetan Sikil ==
4.487

besutan