Tadamichi Kuribayashi: Béda antara owahan

20 bèt wis dibusak ,  9 taun kepungkur
c
typo sithik
c (typo sithik)
|unit=Divisi ke-109, Ogasawara Army Group
|commands=
|battles=[[Perang DuniaDonya II]] ([[Pertempuran Hong Kong]], [[Pertempuran Iwo Jima]])
|family= [[Taro Kuribayashi]] (anak)
|awards= ''Order of the Rising Sun with Gold and Silver Star (kelas ke-2)'',<br />''Order of the Rising Sun Gold Rays with Neck Ribbon (kelas ke-3)'',<br />''Order of the Sacred Treasure|Grand Cordon of the Order of the Sacred Treasure''
}}
'''Tadamichi Kuribayashi''' (栗林忠道, [[7 Juli]] [[1891]]-[[23 Maret]] [[1945]]) yaiku perwira tinggi saka [[Jepang]] nalika [[Perang DuniaDonya II]] kang misuwur ing [[Pertempuran Iwo Jima]]. <ref>Tadamichi Kuribayashi; Kazutoshi Hando (2006). 栗林忠道 硫黄島からの手紙. Tokyo: Bungeishunjū. ISBN 4163683704. OCLC 77551976.</ref>Tugase mertahanake pulo cilik, kang dimandhatake dening [[Jenderal]] [[Hideki Tojo]]. Sajroning pertempuran iki dheweke mandhegani kurang luwih 20.000 prajurit tanpa dhukungan angkatan udara lan laut nglawan 100.000 prajurit [[Amerika Serikat]]. Arep sakabehing prajurit tempur nganti ''titik darah penghabisan'', mung 296 prajurit kang nyerah. Dheweke dilaporake nglakoni seppuku nalika detik-detik terakhir tibane pulo iku ing tangan mungsuh.<ref>Kuribayashi, Tadamichi; Yoshida, T. (1992). Gyokusai Soshireikan" no Etegami (Picture Letters from Commander in Chief). Tokyo: Shogakukan. ISBN 4-09-402676-2.</ref>
 
== Uripe ==
Kuribayashi lair ing perfektur [[Nagano]] saka keluwargakulawarga [[samurai]] lan duweni dharahturunan bangsawan. Dheweke yaiku kepala kepala keluwargakulawarga kang apik, saben wektunewektu saisanesisane dientekake bareng keluwarganekulawargane. Nalika dines, dheweke mesthi tetep njaga komunikasi karo keluwargane sanajan jarakeleté adoh. Kuribayashi tau sinau ing [[Kanada]] lan tugas rong taun minagkaminangka deputi militer [[Jepang]] ing [[Washington DC]]. Dheweke kerep nglakoni perjalananlelungan adoh ing pirang-pirang panggonan ing Amerika Sarekat. Perjalanan ini ndadekake dheweke luwih ngerti babagan negara iku lan uga entuk respek saka wong Amerika. Miturute, perang modern bakalanbakal akeh kang kapengaruhkaprabawan saka prodhuksi industri. Dheweke tau ngandharake pendhapatepanemune iki ing ngarepengarep kanca-kancane yen perang karo Amerika bakalan sia-sia amarga Amerika duwe indrustri kang kuwat. PendhapatPanemu iki ditentang keras dening kaum militer Jepang. Sanajan pandhangane cukup kontroversial, dheweke ora salah siji prawira kang tau entuk kasempatan audhisi karo Kaisar Hirohito. Saliyane minangka pandheganpandhega militer, Kuribayashi uga duweni bakat sastra, karyane yaiku syair Aikoku Koshin Kyoku (Lagu Cinta Tanah Air).
 
== Cathetan Sikil ==
78.624

besutan