Kaligrafi: Béda antara owahan

31 bèt wis ditambahake ,  11 taun kepungkur
+ Cathetan suku
(+Cithakan)
(+ Cathetan suku)
'''Kaligrafi''', kanthi asal usul saka [[basa Yunani]]; (''καλλι'' "kaindahan" + ''γραφος'' "nulis" ) [[Basa Jepang]] ''Nihongo'' 日本語) yaiku [[seni]] nulis kanthi endah migunakake piranti utawa alat [[pena]] mupangaté kanggo hiasan. Tulisan sakjroning wujud kaligrafi biasané tumuju tinemu ora kanggo diwaca ing konsentrasi ndhuwur lan wektu kang suwe, karana sifaté kang ngawé [[mata]] cepet kesel. Karana iku ingsakjroning ngolongake tuladha kaligrafi kang ndhuweni mupangat [[tipografi]] rada susah uga anané [[buku|buku-buku]] ing mangsa saiki .Semanauga kaligrafi [[tulisan arab]] luwih wisuwur, lan njabahi uga kaligrafi ing tulisan latin. [[Gambar:Koku Saitcho shounin.jpg|thumb|right| ({{lang|ja|哭最澄上人}}), abad ka-9]]
{{East Asian Calligraphy styles|place=left|size=60px}}
 
==Cathetan suku==
{{reflist}}
 
{{seni-stub}}
4.454

besutan