Warna: Béda antara owahan

3 bèt wis dibusak ,  9 taun kepungkur
c (r2.6.5) (bot Menambah: br:Liv)
'''Werna''' utawa '''kelir''' iku sawijining fénomena persepsi visual manungsa.Utawa asifat kang ana ing [[mata]] saka pandulan [[cahya]] kang dipantulake barang utawa piranti.Mumpangate werna ing donya seni rupa dadi salah sijiné unsur kang penting, kadadean ini tumuju ing prakarya kang diciptakake kanggo nentukake sifat mlaku, cedak adohé, kakuatan ''(tension)'',diskripsi alam ''(naturalisme)'', ruang, wujud lan makna simbol.Zat werna bisa dikasilake saka campuran saka pigmen kang awujud bubuk alus, kang dicampur karo ''binder'' (zat perakét) utawa ''paint vehicle''
==Jinising werna==
* [[Werna ''Complementer'']]
* [[Werna adem]]
* [[Werna panas]]
* [[Werna tersier]]
[[Gambar:Computer color spectrum.svg|thumb|200px|right|Pangaturan werna ing komputer]]
 
== Kelir Dhasar ==
* [[Abang]]
4.454

besutan