Aamir Khan: Béda antara owahan

1.722 bèt wis ditambahake ,  9 taun kepungkur
tanpa ringkesan besutan
[[Gambar:AamirKhanTIFFSept10.jpg|thumb|250px|Aamir Khan]]
 
'''Aamir Khan''' (आमिर ख़ान, {{lang-ur|{{Nastaliq|عامر خان}}}}, {{lahirmati||14|3|1965|nama=jenenng lairé '''Aamir Hussain Khan''' }}) dheweké kuwi [[Aktor]], [[Sutradara]], lan [[Produser]] ning industri [[film]] [[Bollywood]], Dhewek é kuwi dikenal dadi aktor, produser, lan sutradara Bollywood kang tau nekaké filmnya LAGAAN: ONCE UPON A TIME IN INDIA (nalika taun [[2001]]) dadi nominasi Academy Award kategori Best Foreign Language Film.<ref name="Aamir Khan ">{{id}}[http://selebriti.kapanlagi.com/bollywood/a/aamir_khan Aamir Khan]dipununduh tanggal 20 Juni 2011</ref>
Priya kalahiran [[Mumbai]], [[India]], 14 Maret 1965 iki ngawali karir dadi aktor awit usia cilik, lewat film YAADON KI BARAAT (1973) lan MADHOSH (1974).<ref name="Aamir Khan "/>
Sukses dadi peran utama, bisa mantapké langkahé dadi bintang, akeh tawaran nyusul mbintangi film layar lebar.<ref name="Aamir Khan "/>
 
Khan lahir saka keluarga muslim Pathan kang turun temurun nggeluti dunia film, bapaké, [[Tahir Hussain]] yaiku produser film. <ref name="Aamir Khan "/>
wondené paklekné
[[Nasir Hussain]] yaiku produser kang ngrangkep sutradara lan aktor.<ref name="Aamir Khan "/>
Termasuk film-film suksesnya yang lain,
==filmografi<ref name="Aamir Khan "/> ==
* YAADON KI BARAAT (1973)
* MADHOSH (1974)
* DIL (1990),
* JO JEETA WOHI SIKANDER (1992),
* HUM HAIN RAHI PYAAR KE (1993),
* GHULAM (1998),
* RANGEELA (1995),
* RAJA HINDUSTANI (1996)
* RANG DE BASANTI (2006).
 
wiwit aksiné ing film GHAJINI, popularitas Aamir Khan ningkat luar biasa, apamaneh sempat disebut-sebut dadi penyandang gelar 'King Khan' sejati, ngalahké [[Shahrukh Khan]] lan nama 'Khan' liyané tanapi dheweké ora ngrasa nggulingké Shahrukh Khan dalam segi apapun kerana apa-apa kang dikasilké yaiku hasil kerja kerasé dhewé. <ref name="Aamir Khan 2">{{id}}[http://selebriti.kapanlagi.com/bollywood/a/aamir_khan/berita Berita Aamir Khan]dipununduh tanggal 20 Juni 2011</ref>
 
 
==Cathetan Suku==
6.047

besutan