Origenes: Béda antara owahan

172 bèt wis ditambahake ,  9 taun kepungkur
tanpa ringkesan besutan
'''Origenes''' ([[Basa Yunani]]: {{polytonic|Ὠριγένης}}) lair ing [[Alexandria]] sekitar taun [[185]]. Dheweke asale saka kaluarga Kristen kang saleh. Kira-kira ing taun [[201]], bapak saka salah sijine tokoh gereja kang misuwur kuwi, [[Leonidas]], dipenjara ing sapanggonan disiksa dening [[Septimus Severus]]. Origenes nulis surat kanggo bapake kang ana ing penjara supaya ora mbalela Kristus demi keluargane. Nanging Origenes pengen nyerahke awake ing panguasa supaya bisa dadi martir bareng-bareng karo bapake, nanging ibuke nglarang lan delike pakeane supaya ora lunga.
 
Sawise Leonidas mati dadi martir, bandane disita, lan bojone terlantar lan anak-anake kang ana 7. Origenes mulai kerja dadi guru [[sastra Yunani]] lan [[penyalin naskah]].
 
 
1.824

besutan