Hendrik Antoon Lorentz: Béda antara owahan

412 bèt wis ditambahake ,  9 taun kepungkur
c
tanpa ringkesan besutan
c
c
}}
'''Hendrik Antoon Lorentz''' ([[1853]]-[[1928]]) yaiku [[fisikawan]] [[Walanda]] kang entuk menangake [[Penghargaan Nobel ana ing babagan Fisika]] bebarengan karo [[Pieter Zeeman]] nalika taun [[1902]].
Dilairake ing Kutha [[Arnhem]], Walanda. IDheweke sinau ana ing [[Universitas Leiden]]. Nalika umur 19 [[taun]] dheweke banjur mbalik menyang Arnhem lan mulang ana ing sawijining [[SMA]]. Disambi mulang dheweke nyambi karo nyiapake [[tesis]] doktoral kang ngambake teori [[James Clerk Maxwell]] ngenani babagan [[elektromagnet]] kang isine rincian saka [[pemantulan cahaya|pemantulan]] lan [[pembiasan cahaya]].
 
 
 
4.395

besutan