Hendrik Antoon Lorentz: Béda antara owahan

225 bèt wis ditambahake ,  9 taun kepungkur
c
tanpa ringkesan besutan
c
c
}}
'''Hendrik Antoon Lorentz''' ([[1853]]-[[1928]]) yaiku [[fisikawan]] [[Walanda]] kang entuk menangake [[Penghargaan Nobel ana ing babagan Fisika]] bebarengan karo [[Pieter Zeeman]] nalika taun [[1902]].
Dilairake ing Kutha [[Arnhem]], Walanda. IDhewekeDheweke sinau ana ing [[Universitas Leiden]]. Nalika umur 19 [[taun]] dheweke banjur mbalik menyang Arnhem lan mulang ana ing sawijining [[SMA]]. Disambi mulang dheweke nyambi karo nyiapake [[tesis]] doktoral kang ngambake teori [[James Clerk Maxwell]] ngenani babagan [[elektromagnet]] kang isine rincian saka [[pemantulan cahaya|pemantulan]] lan [[pembiasan cahaya]]. Nalika taun [[1878]] dheweke dadi [[guru besar]] babagan [[fisika teoretis]] ana ing [[Leyden]] kang dadi panggon makarya pisanane. AntoonIa manggon ing Arnhem saksuwene 34 taun, banjur sakwise kuwi pindah menyang [[Haarlem]].
 
 
4.395

besutan