Rahim: Béda antara owahan

872 bèt wis ditambahake ,  11 taun kepungkur
tanpa ringkesan besutan
(kaca enggal)
 
Tidak ada ringkasan suntingan
{{Infobox Anatomy
'''Rahim''' yaiku bageyan saka organ [[reproduksi]] wanita kang wujude kaya [[pir]] kuwalik, nduwe [[otot]] lan dumunung ing [[panggul]] antarane [[kandung kemih]] lan [[rektum]]. <ref name="satu">{{en}}[http://www.britannica.com/EBchecked/topic/620603/uterus Uterus]</ref> <ref name="dua">{{en}}[http://www.nlm.nih.gov/medlineplus/ency/imagepages/19263.htm Uterus]</ref> Organ iki kanggo njaga [[janin]] sadurunge lair kayadene omah.<ref name="satu"></ref> <ref name="tiga">{{id}}[http://www.wyethindonesia.com/$$Uterus%20Care.html?menu_id=105&menu_item_id=3 Uterus care]</ref> Sawise babaran, rahim iki abote kurang luwih 0,7 [[kg]].<ref name="tiga"></ref>
| Name = Uterus
| Latin =
| GraySubject = 268
| GrayPage = 1258
| Image = Female_reproductive_system_lateral_nolabel.png
| Caption = 1: [[Tuba falopi]], 2: [[kandhung kemih]], 3: [[balung pubis]], 4: [[g-spot]], 5: [[klitoris]], 6: [[Urétra]], 7: [[Vagina]], 8: [[ovari]], 9: [[sigmoid colon]], 10: '''uterus''', 11: [[Fornix vaginae|fornix]], 12: [[serviks]], 13: [[rektum]], 14: [[anus]]
| Image2 =
| Caption2 =
| Width = 300
| Precursor = [[Müllerian duct]]
| System =
| Artery = [[arteri ovarium]], [[arteri rahim]]
| Vein = [[vena rahim]]
| Nerve =
| Lymph = body and cervix to [[internal iliac lymph nodes]], fundus to [[para-aortic lymph nodes]] plus superficial inguinal lymph nodes
| MeshName = Uterus
| MeshNumber = A05.360.319.679
}}
 
 
 
'''Rahim''' yaiku bageyan saka organ [[reproduksi]] wanita kang wujude kaya [[pir]] kuwalik, nduwe [[otot]] lan dumunung ing [[panggul]] antarane [[kandung kemih]] lan [[rektum]]. <ref name="satu">{{en}}[http://www.britannica.com/EBchecked/topic/620603/uterus Uterus]</ref> <ref name="dua">{{en}}[http://www.nlm.nih.gov/medlineplus/ency/imagepages/19263.htm Uterus]</ref> Organ iki kanggo njaga [[janin]] sadurunge lair kayadene omah.<ref name="satu"></ref> <ref name="tiga">{{id}}[http://www.wyethindonesia.com/$$Uterus%20Care.html?menu_id=105&menu_item_id=3 Uterus care]</ref> Sawise babaran, rahim iki abote kurang luwih 0,7 [[kgkilogram]].<ref name="tiga"></ref>
==Cathetan suku==
1.374

besutan