Origenes: Béda antara owahan

719 bèt wis ditambahake ,  9 taun kepungkur
tanpa ringkesan besutan
c
Origenes penulis kang ''produktif'' banget. Origenes bisa gawe ''sekretaris'' kang cacahe 7 kabeh bisa kerja kanthi apik. Origenes wis ngasilake luwih saka 2000 karya, salah sijine yaiku tafsiran-tafsiran ing saben ''kitab'' ing [[Alkitab]] sarta atusan [[khotbah]].
 
Karyane "[[Hexapla]]" kalebu karya kang duweni ''prestasi'' ing bidang [[kritik teks]]. Ing jerone karya kuwi, Origenes nyoba nemokake terjemah [[Yunani]] kang paling apik kanggo [[Perjanjian Lawas]], lan ing enem kolom kang padha dheweke gunakake [[Perjanjian Lawas]] Ibrani, yaiku ''transliterasi Yunani'', 3 terjemah Yunani lan ''Septuaginta''. "Nglawan Celsus" yaiku karya gedhe kang kalebu beteng kanggo kristen ing serangan ''kafir''. "Atas Prinsip Pertama" kalebu sarana kang pisanan kanggo [[teologi sistematis]]; Origenes kanthi saksama neliti keyakinan Kristen ngenani [[Allah]], [[Kristus]], [[Roh Kudus]], [[penciptaan]], [[jiwa]], [[kehendak bebas]], [[Kaslematan (Kristen)|kaslametan]] lan [[Kitab Suci]].
 
 
 
1.824

besutan