Origenes: Béda antara owahan

120 bèt wis ditambahake ,  9 taun kepungkur
tanpa ringkesan besutan
{{inuseuntil|30 Oktober 2011}}
[[Gambar:Origen.jpg|thumb|right|Origenes, cendekiawan terhebat abad ketiga]]
'''Origenes''' ([[Basa Yunani]]: {{polytonic|Ὠριγένης}}) lair ing [[Alexandria]] sekitar taun [[185]].<ref name="internet1">{{id}}[http://biokristi.sabda.org/origenes Origenes ] (Dipuntingali tanggal 3 Agustus 2011) </ref> Dheweke asale saka kaluarga [[Kristen]] kang saleh. Kira-kira ing taun [[201]], bapak saka salah sijine tokoh gereja kang misuwur kuwi, [[Leonidas]], dipenjara ing sapanggonan disiksa dening [[Septimus Severus]]. Origenes nulis surat kanggo bapake kang ana ing penjara supaya ora mbalela Kristus demi keluargane. Nanging Origenes pengen nyerahke awake ing panguasa supaya bisa dadi martir bareng-bareng karo bapake, nanging ibuke nglarang lan delike pakeane supaya ora lunga.
 
Sawise Leonidas mati dadi martir, bandane disita, lan bojone terlantar lan anak-anake kang ana 7. Origenes mulai kerja dadi [[guru]] [[sastra Yunani]] lan [[''penyalin naskah'']]. Amarga akeh wong-wong pinter kang wis mati Alexandria kang disiksa, saengga sekolah [[katekisasi]] Kristen butuh banget tenaga kanggo mulang. Ing umur 18 taun, Origenes wis dadi [[kepala sekolah]] ing sekolah katekisasi kuwi lan mulai mulang sinau lan nulis.
1.824

besutan