Origenes: Béda antara owahan

32 bèt wis ditambahake ,  9 taun kepungkur
tanpa ringkesan besutan
Karyane "[[Hexapla]]" kalebu karya kang duweni ''prestasi'' ing bidang [[kritik teks]]. Ing jerone karya kuwi, Origenes nyoba nemokake terjemah [[Yunani]] kang paling apik kanggo [[Perjanjian Lawas]], lan ing enem kolom kang padha dheweke gunakake [[Perjanjian Lawas]] Ibrani, yaiku ''transliterasi Yunani'', 3 terjemah Yunani lan ''Septuaginta''. "Nglawan Celsus" yaiku karya gedhe kang kalebu beteng kanggo kristen ing serangan ''kafir''. "Atas Prinsip Pertama" kalebu sarana kang pisanan kanggo [[teologi sistematis]]; Origenes kanthi saksama neliti keyakinan Kristen ngenani [[Allah]], [[Kristus]], [[Roh Kudus]], [[penciptaan]], [[jiwa]], [[kehendak bebas]], [[Kaslematan (Kristen)|kaslametan]] lan [[Kitab Suci]].
 
== Cathetan Suku ==
{{reflist}}
 
[[Kategori:Tokoh Gereja]]
1.824

besutan