Origenes: Béda antara owahan

69 bèt wis ditambahake ,  9 taun kepungkur
tanpa ringkesan besutan
'''Origenes''' ([[Basa Yunani]]: {{polytonic|Ὠριγένης}}) lair ing [[Alexandria]] sekitar taun [[185]].<ref name="internet1">{{id}}[http://biokristi.sabda.org/origenes Origenes ] (Dipuntingali tanggal 3 Agustus 2011) </ref> Dheweke asale saka kaluarga [[Kristen]] kang saleh.<ref name="internet1"/> Kira-kira ing taun [[201]], bapak saka salah sijine tokoh gereja kang misuwur kuwi, [[Leonidas]], dipenjara ing sapanggonan disiksa dening [[Septimus Severus]].<ref name="internet1"/> Origenes nulis surat kanggo bapake kang ana ing penjara supaya ora mbalela Kristus demi keluargane.<ref name="internet1"/> Nanging Origenes pengen nyerahke awake ing panguasa supaya bisa dadi martir bareng-bareng karo bapake, nanging ibuke nglarang lan delike pakeane supaya ora lunga.<ref name="internet1"/>
 
Sawise Leonidas mati dadi martir, bandane disita, lan bojone terlantar lan anak-anake kang ana 7.<ref name="internet1"/> Origenes mulai kerja dadi [[guru]] [[sastra Yunani]] lan [[''penyalin naskah'']].<ref name="internet1"/> Amarga akeh wong-wong pinter kang wis mati Alexandria kang disiksa, saengga sekolah [[katekisasi]] Kristen butuh banget tenaga kanggo mulang.<ref name="internet1"/> Ing umur 18 taun, Origenes wis dadi [[kepala sekolah]] ing sekolah katekisasi kuwi lan mulai mulang sinau lan nulis.<ref name="internet1"/>
 
Origenes uripe [[asketis]], waktu urip dienteke ing wayah bengi kanggo sinau lan dedonga, sarta turu ing ngisor tanpa dilemeki apa-apa. kuwi dilakokake amarga Origenes setia karo gereja lan gawa kahormatane nama [[Kristus]].
1.824

besutan