Origenes: Béda antara owahan

45 bèt wis ditambahake ,  9 taun kepungkur
tanpa ringkesan besutan
Origenes uripe [[asketis]], waktu urip dienteke ing wayah bengi kanggo sinau lan dedonga, sarta turu ing ngisor tanpa dilemeki apa-apa.<ref name="internet1"/> kuwi dilakokake amarga Origenes setia karo gereja lan gawa kahormatane nama [[Kristus]].<ref name="internet1"/>
 
Origenes penulis kang ''produktif'' banget.<ref name="internet2">{{id}}[http://biography.jrank.org/pages/5230/Origen-(Origenes-Adamantius).html Origenes ] (Dipuntingali tanggal 3 Agustus 2011) </ref> Origenes bisa gawe ''sekretaris'' kang cacahe 7 kabeh bisa kerja kanthi apik.<ref name="internet2"/> Origenes wis ngasilake luwih saka 2000 karya, salah sijine yaiku tafsiran-tafsiran ing saben ''kitab'' ing [[Alkitab]] sarta atusan [[khotbah]].<ref name="internet2"/>
 
Karyane "[[Hexapla]]" kalebu karya kang duweni ''prestasi'' ing bidang [[kritik teks]]. Ing jerone karya kuwi, Origenes nyoba nemokake terjemah [[Yunani]] kang paling apik kanggo [[Perjanjian Lawas]], lan ing enem kolom kang padha dheweke gunakake [[Perjanjian Lawas]] Ibrani, yaiku ''transliterasi Yunani'', 3 terjemah Yunani lan ''Septuaginta''. "Nglawan Celsus" yaiku karya gedhe kang kalebu beteng kanggo kristen ing serangan ''kafir''. "Atas Prinsip Pertama" kalebu sarana kang pisanan kanggo [[teologi sistematis]]; Origenes kanthi saksama neliti keyakinan Kristen ngenani [[Allah]], [[Kristus]], [[Roh Kudus]], [[penciptaan]], [[jiwa]], [[kehendak bebas]], [[Kaslematan (Kristen)|kaslametan]] lan [[Kitab Suci]].
1.824

besutan