Rèk: Béda antara owahan

10 bèt wis ditambahake ,  10 taun kepungkur
tanpa ringkesan besutan
Rèk kang diuripké kanthi di''gesek'', ditemokaké karo [[kimiawan]] [[Inggris]] [[John Walker]] nalika taun [[1827]].<ref name="internet2"/> Penemuan iki ditemokaké [[Robert Boyle]] taun [[1680-an]] kanthi campuran [[fosfor]] lan [[belerang]], ananging usaha wektu iku durung misuwur.<ref name="internet2"/> [[Walker]] nemokaké campuran [[antimon (III) sulfida]], [[potasium klorat]], ''natural gum'', lan [[Pati (polisakarida)|pati]].<ref name="internet2"/> Campuran iki bisa diuripké kanthi cara nggesékaké ing bagéyan kang kasar.<ref name="internet2">{{id}}[http://www.lintasberita.com/Fun/Humor-Hiburan/asal-usul-korek-api lintasberita.com](dipunundhuh tangga; 24 Juni 2011)</ref>
 
{{clear}}
==Chatetan suku==
{{reflist}}
56

besutan