Robot: Béda antara owahan

53 bèt wis dibusak ,  10 taun kepungkur
Cari gambar yang lebih menjelaskan di Commons
c (r2.6.2) (bot Menambah: br:Robot)
(Cari gambar yang lebih menjelaskan di Commons)
{{kembangkan}}
{{inuseuntil|31 Juli 2011}}
[[Gambar:Animation22008 Taipei IT Month Day2 Taipei City Government Intelligent Housekeeping Robot.gifjpg|thumb|250 px|Robot]]
 
'''Robot''' yaiku [[piranti]] [[mekanik]] kang bisa nglakokaké tugas kanthi nggunakaké pangawasan kontrol [[manungsa]] utawa nggunakaké [[program]] kang wis digawé kanthi dirancang dhisik.<ref name="internet1"/> Robot biyasané kanggo nglakokaké tugas kang abot kang ora bisa dilakoni manungsa.<ref name="internet1"/> Saliyané abot pagawéyan kang dilakokaké robot uga mbebayani, dibolan-balèni, lan rusuh. Robot biyasané digunanaké ing [[industri]]. <ref name="internet1"/>Ing bidhang industri robot biyasané dianggo ing bidhang prodhuksi.<ref name="internet1"/> Robot ing industri uga nduwéni tugas ngresiki [[limbah]] kang nduwéni sifat [[racun]], panjelajahan ing jero [[banyu]] utawa ing ''luar angkasa'', ing [[tambang]], ''search and rescue'', lan kanggo luru hasil tambang.<ref name="internet1"/> Robot uga kena kanggo hiburan, pranti kanggo ngresiki [[omah]] kayata kanggo ngresiki [[awu]], lan ngetoki [[suket]].<ref name="internet1">{{en}}[http://www.robots-dreams.com/ robots-dreams.com](dipunundhuh tanggal 11 Juni 2011)</ref>
 
Robot digawé kanthi bentuk lan ukuran kang werna-werna. <ref name="internet2">{{en}}[http://www.newscientist.com/topic/robots newscientist.com](dipunundhuh tanggal 11 Juni 2011)</ref>Robot uga ana kang bisa omongan lan diajak omongan. Saliyané iku robot uga manut nalika dikongkon.<ref name="internet2"/> Ing jaman kang [[teknologi]] lan ilmu kang ngrembaka kanthi cepet bakal dirancang robot-robot kanggo nggampangaké tugasé manugsa.<ref name="internet2"/> Robot uga ana kang bisa numpak [[mobil]]. <ref name="internet2"/>Nalika nggawé robot mbutuhaké ancangan kang bener saéngga robot bisa nglakoni apa kang wis diprogramaké.<ref name="internet2"/> Kayata nalika robot dirancang kanggo mlayu aja nganti robot malah mlaku.<ref name="internet2"/> Apamanéh nalika robot nggarap tugas kang penting lan mbebayani, nalika salah program bakal nggawé rusak pagawéyan kang digarap.<ref name="internet2"/> Nggawé robot mbutuhaké akéh alat [[éléktronik]] lan [[komputer]] kanggo mrogram. Robot uga ora kena digawé sembarang wong, wong kang nggawé robot yaiku ahli khusus kang nduwéni kawruh kang mumpuni ing teknologi lan [[éléktro]].<ref name="internet2"/>
 
Robot nduwéni werna-werna konstruksi.<ref name="internet2"/>
56

besutan