Kasti: Béda antara owahan

579 bèt wis ditambahake ,  11 taun kepungkur
typo
c (bot Menambah: cs, de, en, fr, ga, gd, ko, mr, ru, simple, tr, uk)
(typo)
'''Kasti''' iku dolanan tradisionaltradhisional kanggo bocah cilik mèmper karo dolanan utawa olahraga [[bisbol]] ([[basa Inggris]]:''baseball''). Piranti sing diperlokaké arupa [[bal]] karèt sing gedhéné saukuran bal tennis[[tènis]] nanging ora ana wuluné. Saliyané bal uga diperlokaké pamukulpiranti arupa teken sing digawé saka kayu, padha karo ''baseballbat'' ing olahraga [[bisbol]] sing gunané kanggo namplèk bal. Ana manèh piranti sing diarani "hong", arupa telu cagak wesi apa kayu utawa pring minangka ''base''-é. Hong sepisanan dipasang cedhak karo papan namplèk bal, déné hong kapindho lan katelu dipasang ing pojok sing dunungé adoh ing sisih kiwa lan tengen.
 
==Tatacara==
Mèh padha karo ''baseball''bisbol utawa sofbol]] dolanan kasti dumadi saka rong klompok. Klompok sing siji namplèk terus mlayu ngubengi lapangan lan bisa terus mlebu "omah" (kaya ''homerun''). Klompok sijiné njaga lan nyegat playuné klompok mungsuhé. Bédané karo ''baseball'' yakuwi yèn ing ''baseball'' mungsuhé mung dicegat terus ditèmpèli ballbal, nanging jroning kasti pamain jaga olèh mbalang (ngempuk) mungsuhé saka kadohan. Yèn ana pamain sing namplèk banjur mlayu utawa pamain liya sing mlayu saka hong siji menyang hong liyané kena empuk, klompoké banjur ganti klompok jaga, lan klompok sing jaga ganti mlebu omah lan namplèk bal mbaka siji. Saben pamain sing bisa mlebu omah antuk biji siji, mangkono saterusé sing antuk biji paling akèh ing pungkasan dolanan menang.
 
==DelengenDeleng uga==
* [[Benthik|Benthik]]
* [[Umbul|Umbul]]
78.625

besutan