Bolu: Béda antara owahan

2 bèt wis ditambahake ,  8 taun kepungkur
tanpa ringkesan besutan
c (kadaluwarsa)
[[Gambar:Chocolate brownies.jpg|thumb|Brownies coklat]]
[[Gambar:Mango pudding by Mori Chan.jpg|thumb|puding pelem]]
'''Bolu''' utawa '''kuwe bolu''' ([[basa Inggris]]: '''''cake''''') yaiku [[kuwè]] sing bahan dasarè glepung (umumè [[glepung terigu]]), [[gula]], lan [[ndogéndog (panganan)|ndog]]<ref name="siji">{{id}}[http://resepsedap.com/cake-cokelat-keju/ resepsedap.com]</ref>. Kuwè bolu lan cake umumè dimatangakè kanthi cara dipanggang ing [[oven]], senajan uga ana bolu sing dikukus, contone [[bolu kukus]] utawa [[brownies kukus]]<ref name="siji"/>. Cake sing dihias karo lapisan (''icing'') saka krim mentega (''buttercream''), [[fondant]], utawa [[marzipan]] kuwi jenengè kuwe tart (kuwe tarcis)<ref name="siji"/>.
''Cake'' sing dihias(kuwe tart) utawa ora ana hiasan digunakakè kanggo [[makanan penutup]] utawa hidangan istimewa resepsi nikahan utawa pesta ulang taun<ref name="loro">{{id}}[http://info.kue-ulang-tahun.com/a/19-Cara-Membuat-Kue-Ulang-Tahun.html info.kue-ulang-tahun.com]</ref>. Ana ing resepsi nikahan ala Barat lan pesta ulang taun, upacara pengirisan kuwe tart didadekakè salah sawijining acara<ref name="loro"/>. Ing [[Indonesia]], [[nasi tumpeng]] asring nggantekakè peranè ''cake'' dadi pakanan istimewa ana ing upacara-upacara pengetan<ref name="loro"/>.
''Cake'' sing ukuranè gedhè, bentukè segi papat utawa bunder banjur diiris-iris nalika arep didol utawa disajekakè disebut kuwè bolu utawa bolu gulung<ref name="telu">{{id}}[http://www.untukku.com/artikel-untukku/rahasia-sukses-membuat-bolu-gulung-untukku.html www.untukku.com]</ref>. Maneka warna [[puding]] uga nggunakakè bahan dasar potongan bolu sing didokokakè ing dasar loyang sakdurungnè disiram karo [[agar-agar]]<ref name="papat">{{id}}[http://www.anekapuding.com/2010/06/membuat-puding-roti-keju.html www.anekapuding.com]</ref>.
230

besutan