Masjid Muhammad Cheng Ho: Béda antara owahan

12 bèt wis ditambahake ,  11 taun kepungkur
tanpa ringkesan besutan
(Kaca énggal: Mesjid Muhammad Cheng Hoo yaiku mesjid kang dibangun dening muslim tionghoa sing kagabung marang Persatuan Islam Tionghoa Indonesia (PITI) Jawa Timur. Manggon ing Jl. Gading No. 2 Sur...)
 
Tidak ada ringkasan suntingan
'''Mesjid Muhammad Cheng Hoo''' yaiku mesjid kang dibangun dening muslim tionghoa sing kagabung marang Persatuan Islam Tionghoa [[Indonesia]] (PITI) [[Jawa Timur]]. Manggon ing Jl. Gading No. 2 Surabaya lan sanggup nampung 200 jamaah. Wewangunan kanthi arsitektur Tiongkok iku saklebatan luwih memper klentheng tinimbang mesjid. Sinaput rupa abang getih lan kubah model trap-trapan tumpuk telu, Mesjid Muhammad Cheng Hoo pancen ngemba bangunan-bangunan khas Tiongkok kuna. Nadyan cakrike artistik, nangung ora pati geh=dhegedhe kanggo ukuran sawijining papan ngibadah.
Wewangunan intine mung ukuran 11 x 9 meter. Nanging yen dielokake karo teras sisih kiwa tengen, ambane mesjid mau dadi 21 x 11 meter. Perangan dhuwur wewangunan inti kasebut dumadi saka 8 sisi. Angka-angka mau duwe teges dhewe-dhewe. Angka 11 mujudake ukuran ka’bah rikala mentas dibangun dening Nabi Ibrahim, 9 minangka lambang anane Wali Sanga, dene 8 mengku teges pat kwa (kejayaan utawa kabegjan ing basa Tiongkok).
Replica kapal layar duweke Laksamana Cheng Hoo ngrenggani perangan sisih tengene mesjid. Relief kang nggambarake aksi heroike Laksamana Cheng Hoo ing segara tinatah ing tembok. Laksaman Cheng Hoo mujudake panglima perang segara sing ngrasuk agama Islam . modhel mesjid kanthi cangkrik Tiongkok kuna mau diilhami dening mesjid Niu Jie ing Beijing, Cina.
199

besutan