Masjid Muhammad Cheng Ho: Béda antara owahan

61 bèt wis ditambahake ,  11 taun kepungkur
+gambar
Tidak ada ringkasan suntingan
(+gambar)
[[Gambar:Cheng Hoo1.jpg|thumb|Masjid Cheng Ho ing Surabaya]]
'''Mesjid Muhammad Cheng Hoo''' yaiku mesjid kang dibangun dening muslim tionghoa sing kagabung marang Persatuan Islam Tionghoa [[Indonesia]] (PITI) [[Jawa Timur]]. Manggon ing Jl. Gading No. 2 Surabaya lan sanggup nampung 200 jamaah. Wewangunan kanthi arsitektur Tiongkok iku saklebatan luwih memper klentheng tinimbang mesjid. Sinaput rupa abang getih lan kubah model trap-trapan tumpuk telu, Mesjid Muhammad Cheng Hoo pancen ngemba bangunan-bangunan khas Tiongkok kuna. Nadyan cakrike artistik, nangung ora pati gedhe kanggo ukuran sawijining papan ngibadah.
Wewangunan intine mung ukuran 11 x 9 meter. Nanging yen dielokake karo teras sisih kiwa tengen, ambane mesjid mau dadi 21 x 11 meter. Perangan dhuwur wewangunan inti kasebut dumadi saka 8 sisi. Angka-angka mau duwe teges dhewe-dhewe. Angka 11 mujudake ukuran ka’bah rikala mentas dibangun dening Nabi Ibrahim, 9 minangka lambang anane Wali Sanga, dene 8 mengku teges ''pat kwa'' (kejayaan utawa kabegjan ing basa Tiongkok).
78.625

besutan