Masjid Muhammad Cheng Ho: Béda antara owahan

179 bèt wis ditambahake ,  11 taun kepungkur
tanpa ringkesan besutan
Tidak ada ringkasan suntingan
Tidak ada ringkasan suntingan
[[Gambar:Cheng ho.jpg|thumb|right|200px|Gambar mesjid Muhamad Cheng Ho]]
'''Mesjid Muhammad Cheng Hoo''' yaiku mesjid kang dibangun dening muslim tionghoa sing kagabung marang Persatuan Islam Tionghoa [[Indonesia]] (PITI) [[Jawa Timur]].<ref name="buku1"> {{id}}“Niteni Panyebabe Sariawan”.Panjebar Semangat.edisi 41:2007 kaca:38 </ref> Manggon ing Jl. Gading No. 2 Surabaya lan sanggup nampung 200 jamaah.<ref name="buku1"/> Wewangunan kanthi arsitektur Tiongkok iku saklebatan luwih memper klentheng tinimbang mesjid.<ref name="buku1"/> Sinaput rupa abang getih lan kubah model trap-trapan tumpuk telu, Mesjid Muhammad Cheng Hoo pancen ngemba bangunan-bangunan khas Tiongkok kuna.<ref name="buku1"/> Nadyan cakrike artistik, nangung ora pati gedhe kanggo ukuran sawijining papan ngibadah.<ref name="buku1"/>
Wewangunan intine mung ukuran 11 x 9 meter. Nanging yen dielokake karo teras sisih kiwa tengen, ambane mesjid mau dadi 21 x 11 meter. Perangan dhuwur wewangunan inti kasebut dumadi saka 8 sisi. Angka-angka mau duwe teges dhewe-dhewe. Angka 11 mujudake ukuran ka’bah rikala mentas dibangun dening Nabi Ibrahim, 9 minangka lambang anane Wali Sanga, dene 8 mengku teges ''pat kwa'' (kejayaan utawa kabegjan ing basa Tiongkok).
Replica kapal layar duweke [[Laksamana Cheng Hoo]] ngrenggani perangan sisih tengene mesjid. Relief kang nggambarake aksi heroike [[Laksamana Cheng Hoo]] ing segara tinatah ing tembok. [[Laksamana Cheng Hoo]] mujudake panglima perang segara sing ngrasuk agama [[Islam]] . modhel mesjid kanthi cangkrik Tiongkok kuna mau diilhami dening mesjid Niu Jie ing [[Beijing]], [[Cina]].
199

besutan