Reca: Béda antara owahan

1.123 bèt wis ditambahake ,  10 taun kepungkur
NJANGKEPI ARTIKEL RINTISAN @ 16 AGUSTUS 2011
(NJANGKEPI ARTIKEL RINTISAN @ 16 AGUSTUS 2011)
{{inuseuntil|31 Agustus 2011}}
[[Gambar:Michelangelos David.jpg|thumb|Patung [[David (Michelangelo)|David]] riptaanipun [[Michelangelo]], salah satunggalipun karya patung ingkang misuwur]]
'''Patung''' inggih menika wewujudan tiron wujud [[manungsa]] lan [[kewan]] ingkang cara damelipun kanthi dipunpahat.<ref name="buku1"/> Pangertosan menika adhedhasar tarjemahan saking ''sculpture'' [[pahatan]] amargi pematung jaman rumiyin kathahipun ngginakaken teknik mahat.<ref name="buku1"/> Ing wekdal samenika [[seni]] patung ugi dipunsebat ''plastic art'', inggih menika seni plastis utawi seni wewujudan, maksudipun wewujudan ingkang endah.<ref name="buku1"/> Patung minangka seni plastis nggadhahi teges ingkang jembar, amargi boten namung wujud manungsa utawi kewan kemawon, ananging wujud menapa kemawon ugi saged dipunsebat patung, syaratipun kedah nggadhahi unsur kaendahan.<ref name="buku1"/>
Patung minangka karya seni sampun wonten wiwit manungsa. Ing jaman pra[[sejarah]], ugi ing jaman [[Mesir Kuno|Mesir Kina]], [[Yunani Kuno|Yunani Kina]], lan karajan [[Hindu]] [[Budha]].<ref name="buku1"/> Kathahipun patung dipundamel saking [[watu]] utawi [[kayu|kajeng]].<ref name="buku1"/> Patung-patung menika wonten ingkang ageng lan wonten ugi ingkang alit lan kathahipun nggadhahi sipat religius lan dipunginakaken kangge kabutuhan [[adat]]. Ananging wonten ugi ingkang nggadhahi mangfaat minangka hiasan.<ref name="buku1"/> Patung ing jaman samangke dipundamel saking maneka warni bahan lan nggadhahi sipat estetis (endah wujudipun).<ref name="buku1">{{id}}[Sugiyanto, S.Pd. dkk. 2004. Kesenian untuk SMP kelas VII. Jakarta:Erlangga; kaca 27]</ref>
 
== Cathetan Suku ==
{{reflist}}
{{stub}}
 
== Pranala Njawi ==
 
<ref name="buku1">{{id}}[Sugiyanto, S.Pd. dkk. 2004. Kesenian untuk SMP kelas VII. Jakarta:Erlangga; kaca 27]</ref>
 
[[Kategori:Artikel mawi basa krama]]
[[Kategori:Patung| ]]
 
{{Link FA|he}}
 
[[ar:تمثال]]
[[br:Delwenn]]
[[ca:Estàtua]]
[[cs:Socha]]
[[da:Statue]]
[[de:Statue]]
[[el:Άγαλμα]]
[[en:Statue]]
[[eo:Statuo]]
[[es:Estatua]]
[[fa:تندیس]]
[[fi:Patsas]]
[[fr:Statue]]
[[gan:塑像]]
[[id:Patung]]
[[io:Statuo]]
[[it:Statua]]
[[ja:塑像]]
[[ka:სტატუა]]
[[ln:Ekeko]]
[[mr:पुतळा]]
[[nl:Standbeeld]]
[[nn:Statue]]
[[no:Statue]]
[[nrm:Estateue]]
[[pl:Posąg]]
[[pt:Estátua]]
[[qu:Wank'a]]
[[ru:Статуя]]
[[simple:Statue]]
[[sk:Sochárske dielo]]
[[sv:Staty]]
[[ta:சிலை]]
[[te:విగ్రహము]]
[[uk:Статуя]]
[[vi:Tượng]]
[[zh:塑像]]
8.966

besutan