Reca: Béda antara owahan

299 bèt wis ditambahake ,  10 taun kepungkur
NJANGKEPI ARTIKEL RINTISAN @ 16 AGUSTUS 2011
(NJANGKEPI ARTIKEL RINTISAN @ 16 AGUSTUS 2011)
(NJANGKEPI ARTIKEL RINTISAN @ 16 AGUSTUS 2011)
{{inuseuntil|31 Agustus 2011}}
[[Gambar:Michelangelos David.jpg|thumb|Patung [[David (Michelangelo)|David]] riptaanipun [[Michelangelo]], salah satunggalipun karya patung ingkang misuwur]]
'''Patung''' inggih menika wewujudan tiron wujud [[manungsa]] lan [[kewan]] ingkang cara damelipun kanthi dipunpahat.<ref name="buku1"/> Pangertosan menika adhedhasar tarjemahan saking ''sculpture'' [[pahatan]] amargi pematung jaman rumiyin kathahipun ngginakaken teknik mahat.<ref name="buku1"/> Ing wekdal samenika [[seni]] patung ugi dipunsebat ''plastic art'', inggih menika seni plastis utawi seni wewujudan, maksudipun wewujudan ingkang endah.<ref name="buku1"/> Patung minangka seni plastis nggadhahi teges ingkang jembar, amargi boten namung wujud manungsa utawi kewan kemawon, ananging wujud menapa kemawon ugi saged dipunsebat patung, syaratipun kedah nggadhahi unsur kaendahan.<ref name="buku1"/> Wonten ugi ingkang negesi, bilih patung inggih menika karya tigang dimensi ingkang dipundamel kanthi teknik tartemtu.<ref name="internet1">{{id}}[http://www.viadeo.com/en/event/0065euv62iesf4q/seni-patung-contemporer ''Seni Patung Kontemporer Indonesia''] dipunundhuh tanggal 16 Agustus 2011)</ref>
Patung minangka karya seni sampun wonten wiwit manungsa. Ing jaman pra[[sejarah]], ugi ing jaman [[Mesir Kuno|Mesir Kina]], [[Yunani Kuno|Yunani Kina]], lan karajan [[Hindu]] [[Budha]].<ref name="buku1"/> Kathahipun patung dipundamel saking [[watu]] utawi [[kayu|kajeng]].<ref name="buku1"/> Patung-patung menika wonten ingkang ageng lan wonten ugi ingkang alit lan kathahipun nggadhahi sipat religius lan dipunginakaken kangge kabutuhan [[adat]]. Ananging wonten ugi ingkang nggadhahi mangfaat minangka hiasan.<ref name="buku1"/> Patung ing jaman samangke dipundamel saking maneka warni bahan lan nggadhahi sipat estetis (endah wujudipun).<ref name="buku1">{{id}}[Sugiyanto, S.Pd. dkk. 2004. Kesenian untuk SMP kelas VII. Jakarta:Erlangga; kaca 27]</ref>
 
8.966

besutan