Kreteg: Béda antara owahan

13 bèt wis ditambahake ,  10 taun kepungkur
tanpa ringkesan besutan
c (r2.6.2) (bot Mengubah: oc:Pònt)
e[[Gambar:Pont d'arcades de Móra d'Ebre (Ribera d'Ebre, Catalonia).jpg|thumb|Kreteg sing nyebrangi kali ing kali Ebre, Katalonia, Spanyol]]
 
'''Kreteg''' utawa '''jembatan''' ing [[basa Melayu]], iku wot gedhé lan amba sing nyebrangi sawijining papan tarbuka utawa jurang. Biasané kreteg dienggo nyebrang [[kali]], lembah, jurang lan sabanjuré sing ora bisa diliwati wong utawa wahana. Kreteg uga bisa nyebrangi dalan sing macet lan biasané diarani '''kreteg layang''' (''jembatan layang'' utawa ''flyover'').
 
Kreteg uga duwé kawigatèn militèr, sabab musuh biasané nyoba nggawé bolongan gedhé utawa nggawé kali supaya tank-tank lan wahana motor liyané ora bisa liwat. Kreteg militèr biasané portabel, tegesé bisa digawa menyang ngendi-ngendi lan biasané luwih njlimet tinimbang kreteg sipil.nglishpleas
militèr biasané portabel, tegesé bisa digawa menyang ngendi-ngendi lan biasané luwih njlimet tinimbang kreteg sipil.
 
== Jenis-jenis kreteg ==
Naraguna anonim