Stadion Wembley: Béda antara owahan

450 bèt wis ditambahake ,  8 taun kepungkur
tanpa ringkesan besutan
{{Infobox Stadium
| name = Wembley Stadium
| nickname = ''The Venue of Legends''<!--http://www.wembleystadium.com/default.aspx-->, ''The Home of Football''
| logo_image = [[File:Wembley Logo.jpg|130px]]
| logo_caption =
| surface = [[Desso GrassMaster]]
| scoreboard =
| construction_cost = [[Pound sterling|GBP]] £900&nbsp;million (2007)<ref name="Daily Mail - stadium ready" /> (USD $1.57&nbsp;Billion)
| suites =
| architect = [[Foster and Partners]]<br>[[Populous (architects)|Populous]] (then HOK Sport), [[Nathaniel Lichfield and Partners]] (planning consultants)<ref>{{cite journal |url=http://portfolio.populous.com/projects/wembley.html |title=Projects : Wembley Stadium |publisher=Populous.com}}</ref>
| project_manager = [[Capita Symonds|Symonds]]
| project_manager = [[Capita Symonds|Symonds]]<ref name="multiple">{{cite web|url=http://www.designbuild-network.com/projects/wembley |title=Wembley Stadium, London |publisher=Design Build Network |date=19 June 2006 |accessdate=11 August 2010}}</ref>
| structural engineer = [[Mott MacDonald]]<ref name="multiple"/>
| services engineer = [[Mott MacDonald]]<ref name="multiple"/>
| general_contractor = [[Brookfield Multiplex|Multiplex Constructions (UK) Ltd]]<ref name="multiple"/>
| main_contractors =
| capacity = 90,000 ([[Association football|football]], [[rugby league]], [[rugby union]])<br>86,000 ([[American football]])<br>75,000 to 90,000 seated and 15,000 standing (concerts)<br>68,400 to 72,000 (athletics)<center/>
}}
 
'''Stadion Wembley''' asring disebut '''Wembley''' utawa '''New Wembley''' (kanggo bedakake karo stadion kang kawak, di waca/wɛmbli/) iku salah siji stadion [[bal-balan]] kang ana ing ''Wembley Park'', [[London]] Borough dalan Brent, [[Inggris]] lan dadi kandhange tim bal-balan nasional Inggris. Stadion iki dibukak taun [[2007]]. Stadion Wembley isa nampung kurang luwih 90.000 kursi, mula stadion iki dadi stadion paling gedhe nomer loro ing [[Eropa]]. Stadion iki digunakake kanggo pinal [[Piyala FA]].
 
Stadion iki dirancang dening [[Foster and Partners]] lan [[Populous]] (banjur diterusake dening HOK Sport). Ana baja kang mlkengkung ing sadhuwure stadion iki, dawane 317 meter, mula baja iki dadi baja kang melngkung kanthi ngadek ijen paling dawa sadonya. Stadion iki dibangun dening perusahaan [[Australia Multiplex]] kanthi prabeya £ 798,000,000.
 
Sadurung stadion iki dijenegi '''Stadion The Old Wembley''' banjur ditutup nalika sasi [[Oktober]] taun [[2000]]. Wiwit dibongkar pisanan ing sasi [[Desember]] taun 2000. Banjur diwiwiti anggone ndandani ing taun [[2003]]. Nanging, ana perkara kang nggawe mulure wektu kanggo bongkar stadion iki, nganti [[Pebruari]] [[2003]]. Kang ndadekake stadion iki ora rampung-rampung anggone ndandani amarga antarane [[WNSL]] lan [[Multiplex]] ana perkara kang perlu dirampungake kanthi ukum. Stadion iki rampung didandani tanggal [[9 Maret]] [[2007]]. Banjur digunakake kanggo Pinal [[Piala FA]] [[2007]].
 
==Cathetan sikil==
1.042

besutan