Katabolisme: Béda antara owahan

30 bèt wis ditambahake ,  10 taun kepungkur
tanpa ringkesan besutan
{{inuseuntil|31 Oktober 2011}}Katabolisme iku réaksi pemecahan utawa penguréan [[senyawa]] kompleks ([[organik]]) dadi senyawa kang luwih sedherhana ([[anorganik]]). Ing réaksi penguréan iku dikasilna [[énergi]] kang asalé saka uculé talénan-talénan senyawa kimia kang lagi dipecah. Nanging énergi kang dikasilna iku ora bisa banjur dienggo déning [[sél]], énergi iku kudu diowah dhisik ing rupa senyawa Adenosin Trifosfat (ATP) kang duwé kandhungan énergi kang dhuwur. Tujuan utamané réaksi katabolisme yaiku kanggo mbébasna énergi kang ana ing senyawa sumber yaiku ''Adenin Trifosfat'' (ATP). Reaksi pemecahan énergi ing katabolisme umumé dikenal kanthi aran [[réspirasi]].
389

besutan