Teppanyaki: Béda antara owahan

548 bèt wis ditambahake ,  10 taun kepungkur
nambah isi
(nambah isi)
(nambah isi)
[[File:Teppanyakichefmtfuji.jpg|thumb|Juru masak teppanyaki ing [[restoran]] Mt. Fuji ing [[New York]]]]
{{nihongo|'''Teppanyaki'''|鉄板焼き||panggang plat besiwesi}} yaiku sawijining cara masak [[panganan]] [[Jepang]] ing sandhuwure plat [[wesi]] (''teppan''). Saliyane kuwi, teppanyaki uga bisa ditegesi minangka [[omah makan]] Jepang kang nyedhiyani panggonan lan meja wujude kounter, dene plat wesi dianggo [[juru masak]] kanggo masak panganan.
Plat wesi kang dianggo minangka piranti masak iku kandhele watara 0,3 [[centimeter|cm]] tekan 1,5 cm. Ing ngisor plat wesi ana [[kompor]] [[gas]] kang ana pirantine kanggo ngatur gedhe cilikke [[geni]]. Masakan kang dimasak ing ndhuwur teppan, tuladhane [[steak]], [[okonomiyaki]], [[monjayaki]], [[yakisoba]], lan saperangan jinis masakan saka [[janganan]], [[daging]], utawa panganan laut.
 
==Kandhele plat wesi==
Kandhele plat wesi adhedhasar jinis panganan kang pengin digawe. Okonomiyaki kang mbutuhake wektu masak luwih suwe mbutuhake plat wesi kang luwih kandhel. Dene plat kang tipis dianggo numis janganan kayata [[kul]] lan [[tauge]] nganggo geni gedhe lan wektu kang sedhela.
Kuli bangunan kerep migunakake turahan tugelan plat wesi bekas bangunan kanggo masak teppanyaki. Sadurunge kanggo masak, plat wesi kusu dikumbah resik lan digosok nganti lunyu. Sawise resik, plat wesi dipanasi lan dilap nganggo anduk nganti garing.
 
 
 
 
 
{{panganan-stub}}
1.374

besutan