Okonomiyaki: Béda antara owahan

346 bèt wis ditambahake ,  10 taun kepungkur
nambah isi
(nambah isi)
 
Ing [[basa Jepang]], ''okonomi'' tegese "seneng-seneng" (kang disenengi, kang dikarepake) lan ''yaki'' tegese "panggang" (istilah "goreng" mung dianggo ing Jepang mung yen panganan digoreng nganggo [[lenga]] akeh). Padha karo jenenge, ndhuwurane (''topping'') okonimiyaki bisa diowahi miturut kasenengane wong kang arep mangan.
 
Dideleng saka cara nggawe lan bahae, okonomiyaki diperang dadi rong jinis yaiku:
* Okonomiyaki cara [[Kansai]]
: Irisan [[kul]] dicampur karo adonan kayadene nggawe [[puyonghai]]
* Okonomiyaki cara [[Hiroshima]] (Hiroshimayaki)
: irisan kol mung digletakake ing ndhuwur adonan kang diambakake ing panggorengan kaydene nalika nggawe [[panekuk]].
 
 
1.374

besutan