Vitamin C: Béda antara owahan

129 bèt wis ditambahake ,  9 taun kepungkur
mbuang {{inuseuntil|15Juni2011}} kedaluarsa
(mbuang {{inuseuntil|15Juni2011}} kedaluarsa)
{{inuseuntil|15Juni2011}}
[[Gambar:Ascorbic acid structure.png|150px|thumb|''struktur'' kimia vitamin C]]
'''Vitamin C''' kuwi salah siji vitamin sing ''larut'' ing jero [[banyu]].<ref name="Internet1">[http://dokter-herbal.com/vitamin-c.html dokter-herbal.com]</ref> Vitamin C diperlokaké awak kanggo nggawé ''[[kolagén]]'' ing jero [[balung]], balung rawan, [[otot]], pembuluh gètih lan ngréwangi nyerep [[zat besi]].<ref name="Internet1"/> Saliyane kuwi, vitamin C uga bisa ngrewangi nggawé lan ngrumati zat ''perekat'' sing nyambungake sel-sel ing jaringan ing jero awak.<ref name="internet3>[http://www.smallcrab.com/kesehatan/658-sekilas-mengenal-vitamin-c smallcrab.com]</ref>Vitamin kang uga duwe jejuluk ''asam askorbat'' iki duwé wujud [[kristal]] [[putih]].<ref name="Internet2">[http://www.researchgate.net/publication/42350058_Peranan_Vitamin_C_Terhadap_Kesehatan_Tubuh_Dan_Rongga_Mulut www.researchgate.net]</ref> Vitamin C bakal luwih awèt kandhungané nalika bentuké padhèt, yèn ing bentuk larutan vitamin C bakal cepet rusak amarga ''[[oksidasi]]'' hawa lan ''[[oksigen]]''.<ref name="Internet2"/>
#Ampuh nglawan [[alergi]].
#Ngrawat [[kulit]].
[[Gambar:Ambersweet oranges.jpg|thumb|right|200px|[[Jeruk]], salah sijine sumber kandutan vitamin C kang palih akeh.]]
==Kurang vitamin C==
kekurangan vitamin C bisa marakake awak ngalami defisiensi vitamin C, anemia, radang gusi,lan ''pendarahan'' kulit.<ref name="Internet6">[http://pio.farmasi.asia/perhatikan-dosis-konsumsi-vitamin-c-anda/ pio.farmasi.asia]</ref> ''Gejalane biyasane bisa dingeti telung sasi wiwit kekurangan vitamin C.<ref name="Internet6"/> Tandha-tandhane yakuwi.
===Cathetan Suku===
{{reflist}}
 
{{Vitamin}}
 
[[Kategori:Vitamin]]
[[Kategori:Kasehatan]]
 
[[ar:فيتامين ج]]
4.454

besutan