Wong Batak: Béda antara owahan

246 bèt wis ditambahake ,  8 taun kepungkur
tanpa ringkesan besutan
Miturut legenda kang dipercaya masyarakat batak, suku Batak asale saka pusuk buhit ing dhaerah sianjur kang manggon ing kulon Pangururan ing pinggiran danau toba.<ref name="internet1"/>
Miturut ahli sejarah Batak nerangake yen Raja Batak lan rombongane asale saka Thailand kang nyebrang ing Sumatra lumantar Semenanjung Malaysia lan pungkasane tekan Sianjur Mula mula lan manggon ing kono.<ref name="internet1"/>
Saka prasasti kang ditemokake Portibi kang tinulis taun 1208 lan diwaca karo Prof.Nilakantisari yaiku salah sijine Guru Besar ahli Kepurbakalaan kang asale saka Madras,India nerangake yen nalika taun 1024 kerajaan Cola saka India nyerang Sriwijaya lan nguwasani dhaerah Barus.pasukan<ref name="internet1"/> Pasukan saka kerajaan Cola iku kalebu wong-wong Tamil. <ref name="internet1"/>Iki amarga ditemokake wong Tamil kang cacahe 1500 wong ing Barus nalika iku.<ref name="internet1"/> tamil iku slah sijine suku kang manggon ing India.<ref name="internet1"/> Amarga krajaan Coe nyerang, siRaja Batak lan rombongane lunga nganti dhaerah portibi ing kidul Danau Toba lan saka kene siRaja Batak wiwit nyekel lan dadi pemimpin perang.<ref name="internet1">{{id}}[http://sosbud.kompasiana.com/2010/04/19/asal-usul-suku-batak/ sosbud.kompasiana.com](dipunundhuh tanggal 27 Agustus 2011)</ref>
Suku Batak nduweni kabudayaan kang jenenge [[ulos]] Batak.<ref name="internet2">{{id}}[http://bersamatoba.com/tobasa/ekonomi/ulos-batak-kekayaan-budaya-batak.html bersamatoba.com](dipunundhuh tanggal 27 Agustus 2011)</ref>
 
==Chatetan suku==
{{reflist}}
5.483

besutan