Windows Vista: Béda antara owahan

Gedhéné ora owah ,  9 taun kepungkur
c
tanpa ringkesan besutan
c
c
| date = January 2009 <!-- approximate date of template insertion for dating hidden maintenance categories -->
}}
'''Windows Vista''' yaiku [[sistem operasi]] kang basis grafis saka [[Microsoft]] kang digunakake ana ing [[komputer pribadi]] (PC), kang digunakake klanggo omah utawane kanggo bisnis, uga kanggo [[laptop|komputer laptop]], utawane ''media center''.<ref name="vista">{{en}} [http://www.wlndowsvista.com Microsoft Windows Vista]</ref> Sadurunge diumumake karo jeneng Windows Vista nalika tanggal [[22 Juli]] [[2005]], sistem operasi iki lewih dikenal karo jeneng ''codename'' Longhorn (asale saka jeneng Longhorn Saloon, sawijining bar kang misuwur ing [[Whistler]], [[British Columbia]], [[Kanada]]).<ref name="vista"/> Microsoft ngluncurake Windows Vista nalika tanggal [[8 November]] [[2006]] kanggo panganggo bisnis, lan [[30 Januari]] [[2007]] kanggo panganggo ing omah.<ref name="vista"/> Peluncuran Windows Vista iki jarake luwih saka limang taun sawise peluncuran [[Windows XP]] yaiku nalika tanggal [[25 Oktober]] [[2001]].<ref name="vista"/> Microsoft pisanan ngumumake "Longhorn" nalika sasi [[Juli]] [[2001]], yaiku sadurunge peluncuran Windows XP kang diluncurake nalika sasi [[Oktober]] ana ing taun kang padha.<ref name="vista"/> Wiwitane Longhorn dikarepake wiwit dipasarake ing kisaran taun 2003 kang didadikake watu loncatane Windows XP lan "Blackcomb" (saiki dikenal karo "[[Windows 7]]").<ref name="vista"/> Kanthi alon2, "Longhorn" nyatane dibangun nganggo fitur-fitur kang bakeh lan teknologi anyar saka "Blackcomb", kang ndadekake tanggal peluncurane diundur.<ref name="vista"/>
Microsoft pisananbanjur ngumumake "Longhorn" nalika sasitanggal [[Juli27 Agustus]] [[20012004]], yaikuyen sadurungePerusahaan peluncuraniku Windowsnglakokake XPowah-owahan kang diluncurake''signifikan''.<ref nalikaname="vista"/> sasi Pembangunan "Longhorn" diulangi meneh lan didasarake marang basis program [[OktoberWindows Server 2003]].<ref ananame="vista"/> ing taunFitur kang padhasadurunge diumumake, kaya [[WinFS]], dibatalake.<ref name="vista"/>
Wiwitane Longhorn dikarepake wiwit dipasarake ing kisaran taun 2003 kang didadikake watu loncatane Windows XP lan "Blackcomb" (saiki dikenal karo "[[Windows 7]]").<ref name="vista"/>
Kanthi alon2, "Longhorn" nyatane dibangun nganggo fitur-fitur kang bakeh lan teknologi anyar saka "Blackcomb", kang ndadekake tanggal peluncurane diundur.<ref name="vista"/>
Microsoft banjur ngumumake nalika tanggal [[27 Agustus]] [[2004]] yen Perusahaan iku nglakokake owah-owahan kang ''signifikan''.<ref name="vista"/>
Pembangunan "Longhorn" diulangi meneh lan didasarake marang basis program [[Windows Server 2003]].<ref name="vista"/>
Fitur kang sadurunge diumumake, kaya [[WinFS]], dibatalake.<ref name="vista"/>
 
 
4.395

besutan