Nusantara: Béda antara owahan

1.177 bèt wis ditambahake ,  16 taun kepungkur
Artikel anyar
 
(Artikel anyar)
'''Nusântara''', utawa sok-sokan tinulis '''Nuswantara''' ing [[basa Jawa]], iku sawijining konsep politik. Tembung iki kabangun saka rong tembung '''nusa'''(pulo) lan '''antara'''(liya). Ing konsep kanagaran [[Jawa]], praja Karaton dibagi dadi telu:
semua bagus hanya gagasan yang terdapat dalam sastra tersebut kurang menarik sehingga masyarakat jaman sekarang kurang suka dengan sastra lama
# [[Nagara Agung]]
# [[Mancanegara]]
# [[Nusantara]]
<br><br>
 
'''Nagara Agung''' iku tlatah saubenging [[ibukutha]] Karaton panggonane sang Raja marentah. '''Mancanegara''' iku tlatah-talatah ing tanah Jawa lan saubenge sing budayane isih memper Nagara Agung, ing panggonane wis ing "pinggiran". Dideleng saka sudhut pandhang iki, [[Madura]] lan [[Bali]] iku tlatah "mancanegara". Saliyane iku [[Lampung]] lan uga [[Palembang]] mbokmenawa isih bisa diarani "mancanegara".
 
Banjur '''Nusantara''' iku tlatah sajabane pengaruh [[budaya]] Jawa, anging (kadhang kala) isih diklaim dadi dhaerah jajahan neng endi para paguwasane kudu mbayar [[upeti]].
 
Ing kanggonan basa modern, tembung "Nusantara" biasane ngarani kapulowan [[Asia Kidul-Wetan]] utawa tlatah ing ngendi budaya lan basa [[Austronesia]] dilestarekake. Dideleng saka sudhut pandhang iki, [[Malaysia]], [[Filipina]] lan mbok menawa [[Taiwan]] uga kalebu tlatah Nusantara banjur [[Papuwa]] dudu maneh.
 
 
==Uga delengen:==
* [[Aksara Nusantara]]
* [[Prasasti Nusantara]]
 
 
 
 
[[id:Nusantara]]
[[ms:Nusantara]]