Wong Uighur: Béda antara owahan

887 bèt wis ditambahake ,  8 taun kepungkur
tanpa ringkesan besutan
 
Suku Uighur lan [[suku Hui]] iku suku kang agamane Islam ing Tiongkok. Nanging ana bedane ing babagan budaya lan gaya uripe. Suku Uighur luwih melu aliran [[Sufi]], yen suku Hui luwih ngarah ing [[mazhab]] [[Hanafi]].
Suku Uighur akeh kang manggon ing [[Xinjiang]]. Kurang luwih 80% saka suku Uighur ana ing panggon kang arane [[Tarim Basin]].
 
Glepung [[gandum]], [[sega]] lan [[jagung]] iku panganan pokoke suku Uighur.<ref name="QSX"/> Suku Uighur iki seneng masak. Ana warga Uighur kang seneng karo teh susu lan jagung kang diopen utawa ''cakes'' kang digawe saka gandum. Ana uga kang wis pinter masak, yaiku nggunakake glepung, gula, ndog, ''butter'' lan nyampur daging ing jerone adonan mau.<ref name="QSX"/> ''Paluo – sweet rice khas Uyghur –'' kang dimasak nganggo daging [[wedhus]], gajih wedhus, [[wortel]], [[kismis]], onion, lan [[sega]].<ref name="QSX"/> Panganan iki dadi masakan kang paling akeh disenengi suku iki.<ref name="QSX"/> Panganan iki asring dimasak nalika ana acara dina-dina kang jusus, utawa kanggo nyambut tamu.<ref name="QSX">{{id}}[http://baltyra.com/2010/09/19/56-etnis-suku-di-china-etnis-uyghur/ baltyra.com]</ref>
Suku Uighur akeh kang manggon ing [[Xinjiang]].
 
== Cathetan sikil ==
1.042

besutan