Gamelan Bali: Béda antara owahan

30 bèt wis dibusak ,  10 taun kepungkur
tanpa ringkesan besutan
 
{{inuseuntil|31 Oktober 2011}}
[[Gambar:Gamelan Bali.jpg|thumb|250px|Gangse]]
'''Gamelan Bali''' adalah salah satu jenis [[Gamelan]] yang ada di [[Indonésia]].<ref name="internet1">{{id}}[http://oase.kompas.com/read/2009/06/23/0315281/gamelan.bali.dan.jawa.berkembang.di.mancanegara Gamelan](10 Juni 2011)</ref> Gamelan Bali kuwi bentuké unik, rancakané nganggo ukir keliling kang ing jeroné ukiran nyritakaké bab [[Sejarah]] [[Ramayana]] utawa [[Mahabarata]].<ref name="internet1"/> Gamelan Bali uga duwé ciri khas swara kang duwèni tempo lan ''dinamika'' musikal kang apik.<ref name="internet1"/> Bedané karo [[Gamelan jawa]], Gamelan Bali luwih akèh kang bentuké wilah tinimbang bentuk pencon.<ref name="internet1"/> Trus wilahé luwih kandhel, dadi bisa ngasilaké swara kang nyaring.<ref name="internet1"/> Ciri liyané yaiku '''Cèng-cèng''' utawa [[Symbal]] cilik, cèng-cèng iki swarané uga nyaring mula bisa gawé swara Gamelan Bali béda karo swara Gamelan Jawa.<ref name="internet1"/>
4.487

besutan